Антоанета Бонева със сребърен медал от Игрите в Баку

Антоанета Бонева със сребърен медал от Игрите в Баку | StandartNews.com

Антоанета Бонева грабна сребърен медал на 25 м пистолет на европейските игри в Баку. Шампионка в тази дисциплина стана швейцарката Хайди Дитхелм Гербер. Това е общо пети медал за България в Азербайджан и първи, който не е спечелен в борбата.

Най-стабилната българска състезателка в стрелбата през годината записа втори резултат в прецизната стрелба от 293 точки, което беше с две по-малко от австрийката Силвия Щайнер. В бързата стрелба ролите се размениха - Бонева завърши с 292 т., докато австрийката с 290. Двете разделиха първото място след края на квалификациите с 585 т., докато бъдещата шампионка Дитхелм Гербер регистрира седми резултат от 578 т. Мария Гроздева остана с 576 точки и завърши 12-а.
В полуфиналите Бонева записа първи резултат, отстранявайки 17 от 25 възможни мишени.
Със същия резултат завърши и швейцарката. Във финала Гербер се наложи с 8:4. Трета остана германката Моника Карш, която победи в спора за бронза Юлия Алипова със 7:5.

Самуил Донков завърши на 13-о място на 50 м пистолет. Българинът записа резултат от 552 т. и само две не му достигнаха, за да бъде сред осемте финалисти. Шампион в дисциплината стана Дамир Микеч (Сър). Среброто остана за словака Павол Коп, а с бронзов медал се окичи Абдула Алимоглу от Турция.

Яд ме е, че не взех първо злато

за България, заяви пред БНР Антоанета Бонева. Според състезателката по спортна стрелба надпреварата е минала нормално и спокойно. "Естествено финалът беше малко по-напрегнат. Първите 25 изстрела, които бяха за определяне на първия и втория финал, можех по-добре да ги направя, но късметът ми изневери. Просто не ми закачаха десетките. Въпреки всичко смятам, че се справих добре. Швейцарката е два пъти европейска шампионка. Тя имаше ден. Все някой трябва да е втори", каза още сребърната медалистка от Баку.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай