Англия е в шок! Мегазвезда влиза в съда за насилие

Името се крие, но е изключително добре известно

Англия е в шок! Мегазвезда влиза в съда за насилие | StandartNews.com

Висшата лига на Англия е в капана на задаващ се голям скандал.

Водеща фигура в английския футбол отива на съд след обвинения за сексуално насилие над 15-годишно момиче.

Случаят е стар, с давност от повече от две десетилетия, но е активиран сега след пълни признания на жертвата и възбудено дело срещу извършителя.

Медията "The Athletic" твърди, че е видяла и се е запознала с документите по делото, което е в ход при сериозни мерки за сигурност.

Не се назовава името на обвинения, защото през януари тази година той е спечелил съдебна битка за анонимност и медиите на Острова нямат право да извадят самоличността му.

"Изключително добре известен във футбола в страната и заемал водещи позиции в него, включително и в момента", го описва изданието.

И човекът още е на една такава позиция във футбола, при това - във Висшата лига. Не е ясно дали работи за клуб или за организацията, но е много вероятно да става дума за някой, който дори е бил и мениджър в елита на английския футбол.

Оказва се, че Футболната асоциация също е уведомена, като нейно паралелно и независимо разследване е открило и още, вече затворени с извънсъдебни споразумения случаи, в които въпросният ръководител е бил обвиняван в сексуално насилие от други жени.

Тази обаче е най-младата - става дума за момиче на 15 години, като според медията, разкрила историята, обвиненията са изключително сериозни и аргументирани с немалко доказателствен материал.

Включително за нанасяне на побой на малолетната девойка, която дълго време се е борила с психически травми от стреса, нанесен при действията на футболния шеф.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай