Анчелоти напуска, ПСЖ взима Блан

Парижани дават по 350,000 евро седмично на Рууни

Анчелоти напуска, ПСЖ взима Блан | StandartNews.com

Шефовете на френския шампион ПСЖ са в напреднали преговори с Лоран Блан, гръмна Le Parisien. Според изданието столичани ще предложат договор за 1 г. на бившия национален селекционер на Франция. Причината е, че първото желание на шефовете на парижани е да вземат Арсен Венгер. Договорът на мениджъра на "Арсенал" обаче изтича другото лято.

В същото време идването на Блан в Париж означава, че Карло Анчелоти ще напусне. Най-вероятно следващият отбор на италианеца ще е "Реал". Мадридчани от няколко дни са без треньор, след като Жозе Моуриньо напусна в посока "Челси".

Първият трансфер на Лоран Блан в ПСЖ най-вероятно ще е Уейн Рууни. Според медиите в Англия шампионите ще дават по 350 000 евро седмична заплата за голаджията. Смята се, че сумата, която ПСЖ ще плати на "Манчестър Юн" за Рууни, е 30 млн. евро. Уейн има има договор с "Юнайтед" до края на сезон 2014-15, а след 12 месеца цената на футболиста ще падне наполовина.

Именно заради тази причина ръководството на английския шампион желае да продаде Рууни още сега и да инвестира парите от трансфера му в лятната селекция на клуба.

Ако дойде в ПСЖ, Рууни със сигурност ще играе със Златан Ибрахимович. "Оставам. Не искам да ходя никъде. Искам да дублирам титлата и да се представим още по-добре в Шампионската лига", обяви Ибра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай