Александър Тодоров: Тази игра е тъпа и гнусна

Александър Тодоров: Тази игра е тъпа и гнусна | StandartNews.com

"Това е много тъпа и гнусна игра от тяхна страна", това каза изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров по повод отказа на Инджов и Манджуков да купят клуба. Докато говореше на импровизирания брифинг пред журналисти на "Българска армия" босът бе заобиколен от гневни фенове на "червените". Представителят на италианската фирма за спортна екипировка LEGEA за България Георги Георгиев, който по-рано заплаши, че ще набие главния акционер на "армейците" Александър Томов с голф стик, пък не спираше да обижда Тодоров.

"Вчера като не ми вдигаше телефона бях подготвен, че има нещо. Може и да е преднамерена атака, нямам идея. Имаме си треньор и продължаваме. Работим в момента и смятам, че ще се справим. Сега Инджов ни скъси времето за реакция. Манджукови също не си вдигат телефоните. Как да координирам каквото и да било. Сделката беше готова. Всичко беше подписано. Предварителният договор е разписан. Смятам, че ще се справим със ситуацията. Работехме по един план, дойде Инджов и каза, че ще поеме нещата", заяви Тодоров.

Позицията на Александър Томов - ТУК! 

"Спряхме онзи план, но сега ще се върнем на него. Ако не е нарочно, значи нещата се направиха много глупаво. Има запорирани акции, към 31 март Инджов и Манджуков ще са мажоритарни собственици. Това е много тъпа и гнусна игра от тяхна страна. Ще придобият към 56% от акциите до края на месеца. Дълговете на ЦСКА са 13 милиона + 4 милиона към Лира. Тяхната дума беше, че идват да поемат клуба. Договорът за кредита беше даден на Лира, а част от парите са направо от сметки на инвестиционния посредник. Те ще си придобият акции и ще бъдат мажоритарни собственици. Точно преди два дни Инджов каза, че дава средствата за заплати на футболистите. Сега работим по въпроса и до ден-два ще им оправим заплатите. Цялото поведение на Манджуков и Инджови е много неприятно. Два дни да не вдигаш, след това да излезеш с тази декларация е грозно. Ясно е какво целят, а откъде идва това не знам. Няма да има неустойки за Стойчо Младенов, той си иска заплатите до момента. Инджов каза, че ще му се плати на него и на щаба му. В тази ситуация ще трябва да измислим нещо друго. Имаме близо 80 акционери, но е нормално мажоритарния собственик да поема издръжката на отбора. Има нещо скрито за всички нас. Ние ще направим всичко възможно, но казах и на Инджов, че за две години съм дал много от себе си на клуба, за да го оставя така. Засега нямаме намерение да връщаме Младенов. Не мога да разбера каква е целта на Инджови и Манджукови. Явно атаката е насочена персонално към Александър Томов. Към 31 март независимо дали Томов ще си прехвърли акциите те стават мажоритарни собственици", каза още изпълнителният директор на ЦСКА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай