Алберт: Радвам се, че слязох

Алберт: Радвам  се, че слязох | StandartNews.com

Силен дебют в световната купа по ски направи в Зьолден 17-годишният българин Алберт Попов. Със 71-и номер той кара много стабилно въпреки изровената от топлото време писта и слезе на 57-и на 2,75 сек от 30-ото място, даващо право за участие във втория манш на гигантския слалом.

"Досега не съм имал такова тежко спускане и се радвам, че се преборих и слязох. Доста адреналин, доста тръпка. Нищо не ме смути. Бях на 100% през цялото време. Това, че съм най-малкият днес, показа, че нищо не е непостижимо. Те са по-добри от мен сега. Всеки може да стигне до това ниво с много труд и усилия", каза Аби. Той получи първи поздравления на финала от президента на БФСки Цеко Минев.

"Алберт кара без видими грешки и то при това топло време, изровена писта и със заден стартов номер. Мисля, че това талантливо момче има много голям потенциал пред себе си. Сега му трябва да си подобри точките в ранглистата на ФИС, за да може да стартира с 10-15 номера по-напред и шансът му за влизане в топ 30 ще е много голям", каза Минев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай