Акционерите на "Левски" не освободиха Надзорния и УС

Засега оставам изпълнителен директор, обяви Павел Колев

Акционерите на "Левски" не освободиха Надзорния и УС | StandartNews.com

Изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев говори пред медиите след края на Общото събрание на "сините". Той обяви, че клубът вече има нов Надзорен съвет в лицето на Наско Сираков, Константин Папазов и Петър Ганев, но поясни, че акционерите не са освободили досегашния Надзорен съвет.
"Преминахме през отчета за 2019 г. Разгледахме одиторския доклад, направихме един анализ на всичко, което се е случвало в клуба през 2019 г. Акционерите имаха доста въпроси и за последните шест месеца. Избра се и нов Надзорен съвет - Наско Сираков, Константин Папазов и Петър Ганев. Акционерите не освободиха досегашния управителен и надзорен съвет на дружеството. Засега съм изпълнителен директор, след като се състави Управителен съвет, ще се стигне и до моята позиция. Аз съм тук не само като изпълнителен директор, а и като човек, който е готов да понесе отговорност за всичко, случило се в Левски през 2019 г. А и през 2020 година, макар че едва ли има човек, който да си мисли, че съм могъл да направя нещо след събитията от януари и февруари", каза Павел Колев.
"Все още нямаме подписан меморандум с феновете, има предложение. Учуден съм, че се е появил вече по медиите. Наско Сираков имаше идея да обяви текста пред феновете и да им се даде възможност да го подпишат. Обсъждахме какви са възможностите за партньорство и доколко те могат да са регламентирани и да не взимат от функциите на управителното тяло. Тук става дума за създаване на помощни комисии в Левски, каквито е имало през годините. Например медийна комисия. Това е пожелание, Левски не може да бъде задължен да спазва този меморандум, ако иска", добави Колев.
"Никой не може да наложи отвън политика на клуба. Това е просто меморандум", добави представителят на феновете в Надзорния съвет Петър Ганев. "Дотук продадените абонаментни карти са над 700. Така че ръст има", заяви след това Павел Колев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай