„Агро Х” спечели Kamenitza Фен Купа в Шумен

„Агро Х” спечели Kamenitza Фен Купа в Шумен | StandartNews.com

Момчетата от „Агро Х" (Шумен) демонстрираха блестяща форма, неимоверен талант и изключителни футболни умения по време на дебютното си участие в полуфиналите на Kamenitza Фен Купа 2015 в Шумен. След седем поредни, впечатляващи победи те се окичиха с титлата Регионален шампион на Шумен, Разград и Търговище и дадоха сериозна заявка за спечелване на голямата награда в 13-тото издание на турнира – футболно приключение зад кулисите на Камп Ноу в компанията на легендата Христо Стоичков.

Пътят на „Агро Х" до победата бе осеян с множество трудни битки, последната от които беше най-напрегната. Финалното дерби ги изправи срещу двукратните Национални и седемкратни Регионални шампиони „Трите Мечки" (Шумен). И двата тима демонстрираха умения достойни за всяко професионално първенство. В редновното време паднаха два гола, като „Трите Мечки" откриха резултата в първото полувреме, но 20 секунди по-късно контраатака на „Агро Х" доведе до равенство. След последния съдийски сигнал отборите се наредиха зад бялата точка, за да решат спора с изпълнение на дузпи. Посетителите се насладиха на 8 атрактивни гола, по 4 за всеки от финалистите. Съревнованието се превърна в игра на концентрация и нерви и за разочарование на феновете на „Мечките" техният отбор допусна грешка пръв и загуби драматично с 5:6.

Малко преди кулминацията посетителите станаха свидетели и на друго феноменално дерби. Един от ¼ финалните мачове от битката за Шумен противопостави два неопитомени отбора с животински хъс за победа. Това бяха „Трите Мечки" (Шумен) и техните съграждани „Вълците". Както подхожда на битка между подобни зверове, срещата бе придружена с много ръмжене. То обаче идваше не от футболистите, а от стотиците фенове на двата отбора, които бяха обкръжили терена като плътен обръч. „Мечоците" отбелязаха по един гол и през двете полувремена. „Вълците" също успяха да се разпишат веднъж и загубиха достойно с 2:1, като това ги постави на трето място в общото класиране.
На почетната четвърта позиция се наредиха момчетата от „А.М. Черно море" (Шумен). Съгласно традициите на Фен Купа организаторите връчиха и множество индивидуални отличия. Едно от най-престижните сред тях отиде при подгласниците „Трите Мечки". Те отбелязаха общо 30 гола по време на Регионалните полуфинали в Шумен и с това дадоха най-голям принос към благотворителната кампания на Kamenitza Фен Купа „Дари Гол". Целта на инициативата е да подпомогне развитието на българския футбол като инвестира средства в облагородяване на футболната среда в града на Националните шампиони на турнира. Механиката е семпла, но изключително практична – всяко отбелязано по време на турнира попадение добавя по 1 лев към сметката на „Дари Гол". Лице на кампанията е председателят на Български олимпийски комитет Стефка Костадинова.

Вратарят на шампионите „Агро Х" Исмет Хаджиев също получи индивидуално признание. Той бе обявен за най-добър вратар сред полуфиналистите. Титлата „най-атрактивен състезател" бе присъдена на Атанас Антонов от „Трите Мечки" заради провокативната му визия и нестандартните му изпълнения, а почетното отличие „Отбор феърплей" остана за момчетата от „Дивдядово" (Шумен).

Много от посетителите също си тръгнаха с пълни ръце и широки усмивки. Представителят на Община Шумен Георги Никифоров спечели чисто нов смартфон от играта на Samsung „Силен шут", след като шутира топката с почти 120 км/ч. Красимир Ангелов от тима на „Вълците" успя да реализира 128 крачета от седнало положение и това му донесе спа-уикенд за двама в Банско от „Футболното жонглиране" на Ford Moto-Pfohe. Късметлийката Димитрина Жечкова Илиева също се сдоби със страхотен смартфон Telenor Smart Plus от томболата на телекома.

Следващата спирка по пътя на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България е Кюстендил. Там ще се срещнат най-добрите отбори от Благоевград, Перник и града домакин, за да излъчат седмия Регионален шампион, който ще се класира за Националните Финали. На тимовете от трите области им остават точно 12 дни, за да влязат в пиковата си форма. Поредната двудневна футболна битка ще се проведе на 20 и 21 юни, а домакин на дербитата ще е стадион „Осогово".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай