Абрамович пръснал 93 милиона за компенсации

Сумата, която босът на Челси е дал за уволнени мениджъри, е от 2004 година

Абрамович пръснал 93 милиона за компенсации | StandartNews.com

Тази седмица беше наредено на Челси и Роман Абрамович да плати 9 милиона пауда компенсация за уволнението на Антонио Конте. Италианецът бе изритан миналия юли, тъй като тимът не стигна Шампионската лига. Това не е първата жертва на Челси обаче, си тръгва с пълни джобове от "Стамфорд Бридж".

Клаудиу Раниери, май 2004
Компенсация: 6 милиона пауда

Не е изненада за никого, че Раниери е първият уволнен спец от Абрамович. Неговата бъдеще не бе ясно още от идването на руснака, който искаше повече в замяна на голямата си инвестиция.

Жозе Моуриньо, септември 2007
Компенсация: 23,1 млн. паунда (за него и екипът му)

Големият португалец и Абрамович се разделят за първи път. Е, определено на на Жозе и екипът му не им е било чак толкова лошо с тези пари.

Авраам Грант, май 2008
Компенсация: 5,2 млн. паунда

Грант си тръгна чувствайки се предаден, ядосан след като напусна поста си дни след загубата от Манчестър Юнайтед във финала от Шампионската лига.

Луис Фелипе Сколари, февруари 2009
Компенсация: 12,6 млн. паунда

Челси изрита Сколари след като 7 месеца начело на отбора. Клубът изобщо не успя да се противопостави на Манчестър Юнайтед за титлата и завърши на 7 точки от върха.

Карло Анчелоти, май 2011
Компенсация: 6 млн. паунда

Челси изгони Калето след като италианецът завърши втората си година начело на Челси без трофей, а година по-рано бе направил дубъл - титла и Купа на Англия.

Андре Виаш-Боаш, март 2012
Компенсация: 12 млн. паунда

Португалецът взе доста парички за само 9 месеца работа. А и Челси бяха още в Шампионската лига, ФА Къп и бяха в Топ 4 в Англия.

Роберто Ди Матео, ноември 2012
Компенсация: 10,7 млн. паунда

Ди Матео спечели Шампионската лига и ФА Къп като временен мениджър и му бе предложен двугодишен договор. Но само 8 месеца по-късно той бе уволнен след загуба от Ювентус в Шампионската лига

Рафа Бенитес, май 2013
Компенсация: Няма

Испанецът, който бе поставен в шах и реално бе временен вариант, напусна ядосан: "Феновете не ни помагат. В края на сезона си тръгвам, не се притеснявайте за мен".

Жозе Моуриньо, декември 2015
Компенсация: 8,3 млн. паунда (за него и екипът му)

Челси уволни Моуриньо само седем месеца след трофея във Висшата лига. Той загуби 9 от 16-те мача на отбора и бе на 16-то място в класирането, 1 точка над опасната зона

Гуус Хидинк, май 2016
Компенсация: няма

Хидинк пое отбора като временен мениджър след безчинствата на Моуриньо. През това време той молеше Абрамович де реши кой да бъде новият постоянен мениджър на Челси.

Антонио Конте, юли 2018
Компенсация: 9 млн. паунда

Уволнение, което се чакаше с месеци. Тимът завърши извън зона Шампионска лига след като година по-рано бе станал шампион.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай