133-о СОУ „А.С. Пушкин" спечели турнира 3х3 за купа „Манченко"

133-о СОУ „А.С. Пушкин" спечели турнира 3х3 за купа „Манченко" | StandartNews.com

София. Отборът на 133-о СОУ „А.С. Пушкин" спечели в изключително драматичен финал срещу 9 Френска езикова гимназия „"Алфонс дьо Ламартин", първото издание на 3х3 купа „Манченко". В редовното време двубоя завърши 7:7, а в продължението 9:8 за 133-о СОУ „А. С. Пушкин". Турнирът се проведе в двора на І Английска езикова гимназия.

Четиримата играчи: Александър Илиев, Калоян Василев, Виктор Сотиров и Христо Маринов, водени от преподавателя по физическо възпитание Ж. Иванов, вдигнаха преходната купа „Манченко", връчена им от капитана на „Лукойл-Академик" Тодор Стойков. Освен него зрителите посрещнаха с аплодисменти първият и единствен българин играл в НБА Георги Глушков, президент на Българската федерация по баскетбол.


„Благодарим за помощта на г-н Глушков, който предостави изкуствената настилка, което е официалното подово покритие за 3х3 баскетбол. Това направи празника на участващите пълноценен" – заяви Методи Манченко, един от организаторите на събитието. „Мисля, че той е истинският гарант това начинание да се превърне в добра традиция".


Освен медалите възпитаниците на руската гимназия получиха ваучери, предоставени от „Софияринг Мол" по 50 лв за покупка на спортни стоки в магазините „Интерспорт" и стекове с безалкохолни напитки на „Пепси".


Двама от тях обраха и индивидуалните призове – Александър Илиев, определен от спортния директор на турнира Филип Илиев като MVP от всичките 32-а състезатели в турнира, и най-точния стрелец в HDI конкурса за тройки Емил Карасанов с 6 точни удара от 10 стрелби. Двамата си тръгнаха общо с ваучери за 100 лв.


В друг нажежен до червено финал за 3-ото място Испанската гимназия победи с изпълнение на фаул в последната секунда 1-а АЕГ с 13:12. Реализаторът Даниел Николов беше отличен и получи от играча на шампиона „Лукойл-Академик" Боян Попович ваучер за 50 лв. за най-добър борец. Единственият българин, участник на три олимпийски игри – Георги Панов, награди сребърните медалисти от Френската гимназия, отстранили в полуфинала с 10:7 момчетата от 164-а Испанска езикова гимназия „Мигел де Сервантес".


„Поздравявам организаторите – семейство Манченко, - заяви ветеранът Георги Панов." -Много важно е този турнир да стане традиция" – пожела доайенйт на съдиите в България Валентин Лазаров. Наградата за „Феърплей" – баскетболна топка и плакет бе връчена на представителите на НГДЕК от Ирена Димитрова от Столична община, която е партньор на проявата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай