1000 късметлии гледат Кобрата и Джошуа

Търсят друга зала за мача заради публиката

1000 късметлии гледат Кобрата и Джошуа | StandartNews.com

Боксовият промоутър Еди Хърн, който се грижи за интересите на световния шампион в свръхтежката категория Антъни Джошуа, потвърди пред Дейли Мейл, че се очаква преместването на големия мач с Кубрат Пулев. Подобна възможност се появи като вариант преди седмица заради разминаване в две реклами за събитието.
Първоначално битката за титлите на Джошуа във версии WBA, WBO и IFB трябваше да се проведе през лятото на новия стадион на Тотнъм. Заради пандемията от COVID-19 двубоят беше преместен за 12 декември в зала "О2 Арена" в Лондон. Това доведе до загуби от най-малко 8 милиона паунда. Сега обаче Хърн заяви, че мачът най-вероятно ще се проведе в по-малката зала "Уембли Арена", наричана в момента "SSE Арена".

"О2 Арена" е с капацитет от 20 000 зрители, докато "Уембли Арена" може да приема максимум 12 500 посетители. Плановете бяха в по-голямата зала да бъдат допуснати 4000 човека, за да гледат мача между Джошуа и Кобрата.

Това обаче няма как да стане, тъй като във Великобритания беше наложен нов локдаун. Сега компанията на "Matchroom" на Еди Хърн преговаря с британското министерство на спорта да премести мача на „Уембли Арена“ и да получи правото да допусне вътре 1000 зрители. Така поне ще бъдат намалени по-малко финансовите загуби по организирането на битката за световните титли на Антъни Джошуа.

"Изглежда мачът ще е на "Уембли Арена". Спряхме се на това решение заради втория локдаун в страната, който промени много планове. Надяваме се да ни позволят да пуснем 1000 човека в залата. Водим преговори с министерството. Антъни Джошуа вече няма търпение. Той е готов за мача", обяви Еди Хърн пред Дейли Мейл.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай