Цвети с трета поредна загуба в Турнира на шампионките

Цвети с трета поредна загуба в Турнира на шампионките | StandartNews.com

София. Цветана Пиронкова записа трета поредна загуба в група "Средец" на Garanti Koza WTA Турнира на шампионките в София, което означава и край за нея на турнира, пише tenniskafe.com. Пловдивчанката не успя да се наложи над Карла Суарес Наваро, която победи и в четвъртата среща помежду им със 7-6(2) 6-1.

Пиронкова демонстрира добра игра в първия сет и на няколко пъти си заслужи овациите на публиката в зала "Арена Армеец" с отлични удари, вторият обаче се превърна във фиаско. След като двете тенисистки си размениха по два пробива, Цвети имаше два сетбола при 6-5, но в крайна сметка се стигна до тайбрек. Българката сервира доста неубедително в дългия гейм, в който спечели само две точки.

Наваро започна надъхано втората част и само след около 20 минути вечеимаше преднина от 5-0, след като проби на 2 пъти подаването на Пиронкова, като взимаше и сервис геймовете си. В шестия гейм ракета номер едно при дамите ни успя да спечели почетен гейм, след който обаче Наваро я довърши за по-малко от час и половина на корта.

Така испанката излиза от група "Средец" като победителка заедно с Андреа Петкович (втора) за сметка на Доминика Цибулкова, чиято полуфинална надежда угасна, след като Цвети не успя да вземе поне сет на испанката.

От турнира Пиронкова спечели 75 точки, което ще й осигури място в Топ 40 в края на годината в Топ 40, както и чек за $27,000 от наградния фонд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай