Гришо пребори Пол-Анри Матьо в Ротердам

Гришо пребори Пол-Анри Матьо в Ротердам | StandartNews.com

Ротердам. Пореден успех за Григор Димитров. Българинът се класира за втория кръг на турнира в Ротердам. Той успя да пребори Пол-Анри Матийо от Франция с 4:6, 7:6(2), 6:2. Мачът от първия кръг на надпреварата продължи 2 часа и 9 минути игра.

Тенисист №96 в света спечели първия сет с 6:4 след 44 минути игра. Французинът стигна до пробив в подаването на Димитров за 2:1 гейма и не допусна той да бъде върнат до края на сета.

Матийо проби в петия гейм на втората част. Нашенецът пък успя да спаси два мачбола при 5:4 гейма за Матийо, а след това върна пробива за 5:5 гейма при първата възможност, която получи. Стигна се до тайбрек, в който хасковлията взе преднина, която не допусна да бъде заличена и изравни сетовете.

Димитров стартира третия сет с пробив в подаването на съперника си, след което направи и още един. При 5:2 гейма за Гришо и подаване за българина Матийо имаше шанс да се върне в мача, но не успя. Веднага след това любимият на Шарапова спечели мача.

Срещата тази вечер бе втори мач между Григор Димитров и Пол-Анри Матийо. Следващият съперник на Гришо ще определят Давид Гофин от Белгия и Жил Мюлер от Люксембург.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай