Петък,

Зелените имат абсурдни и незаконни предложения за Банско

От: Администратор -
Зелените имат абсурдни и незаконни предложения за Банско
A
A
A

Днес в изказването си пред телевизия BIT Андрей Ковачев от зелените сподели поредните неверни твърдения и за пореден път демонстрира самочувствие, че само те в България разбират от Планове за управление и стратегии за развитие на зимния туризъм.

Зелените искали да представят конкретен текст, който да се включи в изменението на Плана за управление на НП „Пирин" и концесионния договор и да визира изграждането в ски зоната в Банско само на втори кабинков лифт. Това е поредната демонстрация, че зелените в самоцелната си битка смятат ,че могат да нарушават законите. Нито в плановете за управление, нито в концесионните договори не се посочват конкретни инвестиционни обекти,а само условията при които изграждането им е допустимо.

Такъв текст означава пълно пренебрегване на законите и процедурите по ОВОС. Ако приемем, че това предложение бъде включено в промените, но по екологични или други съображения лифтът не може да се изгради, то тогава какво правим?! Това е поредната наглост на зелените. Те добре знаят, че това законово няма как да стане.Просто поредната хватка да се отлагат решенията.

Сега ни остава да чакаме те да направят поредното предложение и така още една година нищо на Банско няма да може да се направи. Според Андрей Ковачев в България ски спортът трябва да се развива само чрез малки курорти. По тази логика Банско трябва да спре да се развива и да бъде смачкан градът като курорт, и то защото група зелени преценяват и претендират като истина от последна инстанция как трябва да се развива ски туризмът в България. Отговорните институции,населението,чиито поминък е свързан със ски туризма и всички ние просто трябва да козируваме.


Всички новини от категория БГ футбол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички