Ужас без край или край на ужаса

Ужас без край или край на ужаса | StandartNews.com

Някой трябваше веднъж завинаги да бръкне в раната на ЦСКА, която 20 години поред беше само превързвана, прикривана, но не и излекувана. Направи го Христо Стоичков, символът на "Червените". Съдбата нямаше как да посочи друг човек. А трябваше някой да сложи край на този ужас.

Никой не печели, ако нещата продължат някак си постарому. Нито ЦСКА, нито футболът ни. Първо Гриша Ганчев, после и Камата го казаха - спасението от ужаса е нов, чист клуб. Освен ако не се появи някой добър, богат чичко и не покрие за една нощ всички задължения. Такива обаче обикалят около ПСЖ, "Ман Сити" и "Челси". Никога няма да инвестират в България, било то заради ЦСКА или Христо Стоичков.

Оттам нататък вариантите са два. И са безкрайно ясни. 1. Купуват се акциите на друг клуб и се започва в "А" група. 2. Започва се от "А" окръжна. Въпрос на личен избор, който повечето цесекари вече направиха. Готови са да преглътнат задължителните подигравки и обиди, но да видят любимия отбор в елита, а след година и в Европа. Историята? Тя не е в документите. Носят я Стоичков, Пеневи, Якимов, Жеков, Денев. Носят я и хората в сърцата си. Какво е един клуб? Това са феновете. Повярвайте, усетих го най-добре, когато имах възможност да разгледам чудото "Манчестър Юнайтед".

Именно запалянковците могат да спасят своя ЦСКА. Как ли? Ами като заявят твърдата си позиция и подкрепа. Като са там - на стадиона. Да, разочарованието и болката са големи. Да, всеки цесекар би искал настоящият тим някак да оцелее и да се изправи на крака. Но трябва да знае, че тръгне ли се по този път на лъжеспасителите, ужасът ще продължи. Без край. Изходът е един - рязане. Боли, но познавайки фенската психика, ще мине след първите две-три победи. Цесекари, само се замислете? Колко болка щяхте да си спестите, ако Христо Стоичков се беше появил при отнетия лиценз през 2008 година!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай