Слънчев бряг като Сървайвър

Курортът пак откри сезона със стрелба

Слънчев бряг като Сървайвър | StandartNews.com

Дойде юни, стане време за море и Слънчев бряг току открие сезона с някоя кървава "атракция". Тази година курортът, който следва да се прекръсти на Сървайвър, се отчете с убийството на хазартен бос. Вярно, разстрелът няма общо с бизнеса на Коста Николов- Миджурина, явно става дума за любовна рулетка. Това обаче по никакъв начин не променя факта, че за пореден път най-големият ни курорт затвърждава славата си на Содом и Гомор на родното Черноморие. Не е тайна за никого, че Слънчака е предпочитано място за почивка от тези, които търсят евтина пиячка на корем, секс и разгул до припадък. Затова и тук рядко ще срещнете семейства с малки деца или организирани групи пенсионери. Най-честата гледка са тумби чужденци в почти тийнейджърска възраст или малко отгоре, които обикалят баровете в алкохолни турове или практикуват опасната мода "балконинг". Разбира се,

трябва да има и такива места, по цял свят е така

Те са магнит за младите, купонджиите и почитателите на забавленията. Въпросът е защо сред "атракциите" Слънчев бряг трябва да предлага и кървави убийства. Разстрелът на Миджурина далеч не е първият случай, в който курортът влиза в криминалните хроники. Само преди две години, отново в началото на юни, небезизвестният Митьо Очите беше надупчен с пет куршума и по чудо прескочи трапа при стрелба в заведение в Слънчака. Един от бодигардовете му нямаше неговият късмет и загина.

Слънчев бряг обаче не е само свидетел на подобни тежки криминални сюжети. Понякога далеч по-невинни на пръв поглед случки избиват в тежка агресия. И не говорим за пиянски сбивания по барове и механи - ако бяха само те, с мед да ги намажеш, както се казва. Спомняте ли си как бивш военен и настоящ общински полицай стреля по английски туристи, които си карали велосипеди по път недалеч от курорта. Вярно, карали по средата на пътя и имало реален шанс някой по-разсеян шофьор да ги прати в спешното на местната болница. Двамата чужденци обаче явно били далеч от прословутото спокойствие на английските джентълмени, ядосали се на забележката на полицая,

сбили се и той директно извадил пистолет

Единият турист, който със сигурност ще запомни ваканцията си в България, се оказа ранен в крака. Стрелецът обаче също не излезе невредим от цялата история, защото явно от стреса получи сърдечна криза. Откъдето и да се погледне обаче, случаят имаше сравнително щастлив край, защото никой не загина. Но така или иначе допринесе за имиджа на Слънчака като място, подобно на Дивия Запад - не знаеш кой, кога и по какъв повод ще извади пищова и ще раздава лично правосъдие.

Защо обаче да се ограничаваме само до Слънчев бряг? Подобни на неговите атракции се предлагат и в други български курорти и оставят незабравими спомени на туристите, независимо дали са родни, или чужди. Спомнете си само младият бабаит, който налетя да бие група незрящи летовници насред стария град на Несебър. Явно са му пречели да си пробие път през оживената търговска улица, закачил групичката и тъй като една от жените имала неблагоразумието да удари стъклото на колата, станал въргал. Както и чудесна "реклама" за отношението на средностатистическия българин към хората в неравностойно положение. След това иди обяснявай на чужденците, че са добре дошли в България. Както и че не всички българи са бабаити, които налитат на бой, стрелба и газене на хора. Само че нали знаете как е - една лъжица катран разваля цялата каца с мед. Независимо колко са ни хубави курортите, колко гостоприемно се отнасяме към туристите и какви удобства и забавления им предлагаме, един-два такива случая пращат по дяволите всичките усилия. Не бива обаче да се отчайваме - някои от чужденците на такива неща са се нагледали в собствените си държави, че нашият Слънчев бряг им се струва като глуха английска провинция!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай