Разбий семейство - спаси дете !

Това е принципът на норвежките социални служби, от които си изпатиха български родители

Разбий семейство - спаси дете ! | StandartNews.com

"Абе стига ми мрънка за сладолед, бе, момченце, че след малко ще те пребия и ще те излежа!", слушам баща по столичната улица "Иван-Асен". Поглеждам го, няма вид на човек, който се кани да изпълни заплахата си. И си представям как зад дърветата дебнат норвежките социални служби, хващат бащата и изпращат детето му на максимално далечно разстояние, като преди това за всеки случай го връзват със свински опашки. За да бъде щастливо.

Защото Норвегия е най-щастливата страна в света. Чели сме много проучвания на тази тема. Няма и съмнения, че когато Барневернет /тоест норвежката социална служба/ вземе едно дете от майка му, то е, за да го направи щастливо. След като го откъсне от корените му, от мама, татко, братчето и сестричето, и го изпрати през девет села в десето, като плаща за неговото отглеждане на приемни родители, които дори не могат да произнесат името му. Дори и норвежци твърдят, че тези служби са държава в държавата, а през 2015 година самите те протестираха срещу методите им за "спасяване" на деца.

Добре дошли в новия свят, който дълбоко подценявахме досега

Не, не продължавайте да пишете, че ако сме отишли в една държава, трябва да спазваме законите й. Естествено, че това е така. Не и обаче, когато тези закони посягат на връзките в семейството заради различни културни различия, които стройната социална система на една далечна страна не е в състояние да разбере и опише. Не и когато деца се отнемат от родители, които ги разбират и обичат, и се изпращат в семейства, на които се плаща, за да ги отглеждат без шамари, но и без обич. И да ги направят щастливи само според един индекс, който Европа употребява, за да отчита доходи, но и без да са усетили истинска прегръдка от родител. Е, сигурно ще са щастливи - дори и според нашите мерки. Растат сити, имат повече материални възможности от връстниците си в България, някога ще забравят и българския - нали няма с кого да си говорят на него. Един ден, не дай си Боже,

някое от тях ще отиде на един остров и ще гръмне няколко чужденци

защото вече ще е истински норвежец. Справка - Андерш Брайвик. Изкарал, със съдействието на социалните служби, стаж в няколко приемни семейства.

Да, за норвежците децата са равнопоставени на възрастните и поради това се третират с равни права. А у нас? Възпитанието на децата препати от псевдолиберализма, който напоследък вкарахме в него. Една невинна детска песничка за една плесница преди време обиколи нета и се превърна в кауза на мамите от няколко сайта, които се обявиха за нейната забрана. В същото време родните социални служби се опитаха да отнемат дете от майка му, защото не й стигнали парите да си плати тока. При положение, че десетки деца са пребивани у дома и никой не досяга родителите им, за малко да отнемат бебета заради един електромер. Защото социалните служби често не знаят как да действат и се опиват от преяждането с власт. От това, че могат не да помогнат, а да разкатаят едно семейство само по свое решение. Жертвите и без това твърде рядко се обръщат към съда. Мотото на Барневернет е "Разбий семейство - спаси дете". И след това му гледай сеира.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай