По закон "Литекс" аут, другото е цирк

По закон "Литекс" аут, другото е цирк | StandartNews.com

Дисциплинарната комисия на БФС показа "невероятна смелост" - реши да бие шута на "Литекс" от "А" група. Просто нямаше какво друго да направи. Спази законите. А в този случай те са ясни и категорични - аут.

Откакто Юри Кучев и компания се произнесоха, слушаме едно - колко важен е "Литекс" и как "нещо" трябва да се направи. Да, "оранжевите" са силен отбор, безспорно имат и много национали. Но в член. 28 на Дисциплинарния правилник на БФС не пише, че те са по-различни от останалите. Брътвежите, че Апелативната комисия ще "направи нещото" - също се изпариха. Там хората са юристи, разбират ги тези работи и отсъдиха според закона. "Ама ние не знаехме, че санкциите са толкова сериозни", плачат днес в Ловеч.

Това обяснение е жалко, защото излиза, че има футболни шефове, на които не им пука какво пише в правилниците на БФС. Значи или стоят на постовете си за бройка, хей така за лиценза, или знаят, че някой ще "оправи" работата. И в двата случая - лошо, Гошо. Футбола ни за това го няма - едните са парашутисти, другите свещени крави. Сега остана една последна инстанция, за да се "оправи" работата - Изпълкомът на БФС. Същият, който преди всяко първенство одобрява наредбите и правилниците. На пръв поглед висшият орган не би трябвало да има проблем с решението - аут. Но само на пръв поглед, защото и от няколко дни негови членове тръбят наляво и на дясно, че това решение ще е жестоко. Не бива. А тогава защо е член 28? Навремето го вкараха заради Лафчис, защото знаеха, че няма да стои мирен и ще скача до дупка, но само за него ли важеше? Не, така изгоря "Места", клуб, който има един глас, както и "Литекс" при избора на президент на БФС. Е, няма национали, нито е в "А" група, както и почетен шеф, който е член на Изпълкома. Изборите минаха отдавна, "Места" не трябва на никой - секира. Друго обаче е да съдиш някой, с който стоиш на една маса, от елита на елита. Ако нещата стоят така, то по-добре да закриваме. Защото утре ще стане още по-зле. Независимо дали групата ще е "А", "Б", "В" или "Г". Циркове ще има из цяла България, защото по традиция у нас на този, който губи все му е виновен съдията. Ако на някой това му харесва, защото от месеци насам стои далеч и му пука единствено какво става във ФИФА и УЕФА - лошо! Защото и в Цюрих, и в Нион не им пука за нас. Световни и европейски има и без България. За тях ние сме "Места". Един глас, а ако помогнем и за втори - мерси, воала, много сте хубави, макар и без дрехи. Ако някой си мисли, че вечно ще продължаваме така, явно се заблуждава. Компромисите се видя до къде водят - ЦСКА, "Локо" (Сф) ритат по села и паланки. Скоро няма да остане и един читав отбор. И вината няма да е в държавата. Това оправдание в страната на оправданията, вече се изтърка. Така, че е време да се направи нещо. Макар и болезнено. В Испания ни показаха как се прави - изхвърлиха "Реал" от турнира за купата. "Реал", да не се бърка с риалити шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай