Орисници за 2014г.

Орисници за 2014г. | StandartNews.com

Можем ли да се смирим и обединим през 2014-а? Кои страхове, вражди и комплекси трябва да заключим в отминалата 2013-а? И как да станем по-добри, усмихнати и успешни през Новата година? "Стандарт" потърси част от най-позитивните БГ лица, за да орисат 2014 г.

Стига омраза, обичайте се

Мартина Вачкова, актриса и тв водеща

Разумът ми казва, че 2014-а ще бъде тежка година, но сърцето ми истински се надява да е хубава. Не можем да се залъгваме. Няма как да бъде лесна нито за нас, българите, нито за целия свят. Всички събития от изминалата година показват, че практически е невъзможно. Това обаче не бива да ни отчайва. Отчаянието няма да ни помогне. Ако сами не си помогнем, няма кой. Трябва да се мобилизираме, да се борим със собствените си проблеми и да си гледаме в нашата паничка. Пожелавам на българския народ да спре да се сравнява с хората по света. Техният живот е различен, техните проблемите са други. Искаме да ги стигнем. Ами, няма как да стане. Те са на едно друго ниво и е крайно време да се примирим с това. Ако гледаме повече себе си, ще бъдем по-добре. Пожелавам още и работа, както на мен, така и на всички хора по света. За да сме истински щастливи, за да се чувстваме ползотворни, трябва да работим. Надявам се през новата година да се обичаме малко повече. Стига с тая омраза. Символът на изминалата година бяха протестите, протестиращият, недоволният човек, който се бори за нормален живот. Дано протестиращият човек да бъде символ и на 2014 г., само че този път протестите да доведат до нещо. Време е да видим резултат.

Протестиращият човек да стане доволен

Васил Василев-Зуека, актьор

Няма нищо по-хубаво от това Новата година да бъде здрава. Ако всички имаме това, другото може да се нареди. За 2014-а имам много надежди. Надявам се да има поне 600 протеста по-малко. Искам да спрат конфликтите. Искам да няма войни. За всички нас е ясно, че няма как с настъпването на Новата година проблемите от старата да се решат автоматично и да останат в миналото. Естествено, че отново ще имаме проблеми. Естествено, че протестите ще продължат. И в тази пиеса главната роля ще бъде на протестиращите, но ми иска леко да се смени техният образ. Много силно се надявам протестиращият човек да се трансформира в доволен човек. Как да стане това? Много е просто. Ако управляващите, които и да са те, обърнат внимание на гласа на народа нещата ще се оправят. Тези, в чиито ръце е властта, са длъжни да се съобразят с протеста.
За Новата 2014-а пожелавам и любов, много любов. Но от тази по-специалната, личната любов. Такава ни е нужна. Обществена и престорена имаме достатъчно.

Нека не сме черната овца на Европа

Рут Колева, певица

Искрено се надявам проблемите от 2013 г. да бъдат пренесeни в 2014-а. Не защото не искам безпроблемно битие, а защото искам да намерят своето решение. Пожелавам на всички българи да имат мнение, което да защитават. Когато не са съгласни, да го показват. Ние имаме право на тази свобода, имаме право да покажем недоволството си. На управляващите пък пожелавам да чуят протеста, да се вслушат в гласа на хората.
2014-а ще бъде година на много промени, надявам се за добро. Много страни от Запада се страхуват от нас, буквално. Аз съм живяла в Холандия и много добре знам, че хората в Европа има изграден стереотип за българите. Пожелавам на целия ни народ да се преборим с това, да не бъдем черната овца на континента. Надявам се да спрат да ни приемат като евтина работна ръка и като некачествени хора. Пожелавам ни повече приемственост. В личен план си пожелавам успех в кариерата. А на българското общество желая да стане по-добро и по-истинско.

Дано преходът най-сетне свърши

Ивайло Христов, актьор

Какво можем да си пожелаем за 2014-а? Мисля, че всички мечтаем най-накрая да станем нормална европейска държава. Да станем и ние хора. През тази година предстоят много промени. Много бариери ще паднат. Нормално е и се очаква много българи да напуснат държавата. Ще я напуснат, като няма какво да ги задържи тук. Ако България най-накрая успее да излезе от този умопомрачителен 25-годишен преход, ще има защо да живеем тук. Тогава всички тези млади хора, които отиват да живеят другаде, ще имат причина да останат.
Мисля, че протестът ще бъде символ и на 2014-а. Не само мисля, надявам се да е така. Тези протести трябва да продължат. Народът трябва да показва недоволството си. Ако не се откажем, все някой ще ни чуе. Такава година си пожелавам аз. Пожелавам си и здраве. Колкото и клиширащо да звучи, всички трябва първо това да си пожелаваме. Така че - нека 2014-а бъде една здрава година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай