Няма романтика в това да пречиш

д-р Петър Делев, председател на Общото събрание на СУ "Св. Климент Охридски"

Няма романтика в това да пречиш | StandartNews.com

Окупацията на Софийския университет е абсолютно незаконна дейност, не е съобразена с Устава и традициите на университета и не би трябвало да се случва. Ако окупацията продължи, би се отразила много зле на университета. Моментът е много напрегнат и неприятен, тази седмица студентите получават заверка в края на редовния семестър, който беше удължен с една седмица заради предишната окупация. От другата седмица започва и сесия, успоредно с нея трябва да текат и очните занятия на задочните студенти. Това са важни неща, които заплашват с провал учебната година, а това би било нежелателно и негативно за университета като цяло и за студентите в частност.

"Ранобудните студенти" бяха една малка група студенти, а мисля, че сегашните окупатори са още по-малка. Оттук-нататък те не представляват нито мнението, нито интереса на студентското тяло, още по-малко пък представляват преподавателите.
Един от окупаторите се беше провъзгласил, че се чувства като Христо Ботев... Не знам, те може да си го изживяват романтично, но реалността е, че с тяхната романтика пречат на страшно много хора. Може би те изобщо не си дават сметка за това или може би си дават и се радват. Ако се радват, че пречат на много хора, в това няма нищо романтично, а по-скоро има доста по-лоши морални устои.

(Пред Агенция Фокус)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай