Калин Георгиев е добра идея за ДАНС

Калин Георгиев е добра идея за ДАНС | StandartNews.com

Гл. ас. д-р Чавдар Стоянов, доктор по европейско, международно и международно наказателно право

Новината, че Калин Георгиев може да поеме поста шеф на ДАНС след депозираната оставка на досегашния председател Писанчев, се появи в информационния поток като упорито вървящ слух и предизвика нескрити положителни отзиви и коментари, както и надежда за съживяване на Агенцията. Вероятно за някои ще прозвучи в известна степен пресилено, но в годините на прехода по-подготвен, професионално изпълняващ задачите си и дори в известна степен педантичен главен секретар на МВР, не сме имали.

В момент, когато в сектора за сигурност буквално "ври и кипи", опитът, рутината, концентрацията, професионалният подход, дипломатичността и уменията на Калин Георгиев биха изиграли ролята на своеобразно ново начало, ренесанс на очакването и усещането за бързо преодоляване на срива, кризата и безпътицата, мощен повик за нормалност и форма на изпълнен дълг към всички съвестни, отговорни и добронамерени служители в системата.

Както обичаше да казва един бивш водещ - дано имаме новина, а слуховете се превърнат в реална такава. Убеден съм, че подобно кадрово развитие ще зарадва не тесен кръг от приближени хора, а желаещите стриктно да работят за действителната защита на националната сигурност и да отстояват националните интереси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай