Как момчето стана мъж

Как момчето стана мъж | StandartNews.com

Сега той е мъжът!, това бяха думите на Пламен Константинов за Ники Пенчев след четвъртфинала срещу Германия. Непосредствено преди двубоя посрещачът бе сполетян от трагедия в семейството. Пастрокът му Йовчо Йовчев почина. Въпреки огромната тъга, въпреки трудността, най-младият в отбора (б.р. Николай е само на 23 години) се събра и не само излезе на полето, той бе най-добрият.

И получи заслужено признание от всички. След края на мача душата на отбора Теди Салпаров хвана микрофона и съобщи на зрителите какво се крие зад радостта от победата над Германия. "Искам да кажа, че това е един много тъжен момент за нашия колега и приятел Ники. Неговият втори баща почина, но въпреки това той игра и показа, че е мъж". Цялата зала притихна, а Пенчев избухна в сълзи. Съотборниците му го прегърнаха, а тогава феновете, доста от които също се насълзиха, в "Арена Армеец" направиха момента още по-емоционален. Те запяха името му. Нещо, за което си мечтае всяко малко момче, което тренира волейбол, а и не само този спорт. Е, момчето вече стана мъж. Истински, 100%.
Последва още по-специален момент. Целият отбор се събра и заедно с всички фенове, както и певицата Нели Петкова, изпяха химна на България. Случи се нещо велико, нещо, което ще се помни дълго. Нещо, което Ники Пенчев ще помни до края на живота си - тъгата от загубата на близък, но и радостта от победата. Самият играч също благодари за подкрепата чрез Фейсбук. "Искрено благодаря на всички за милите думи в този тежък за мен и семейството ми момент! Загубих скъп човек - човека, който е бил до майка ми от много години, приятел и подкрепа за мен, истински Човек! Искам да опровергая информацията в медиите, че трагедията е относно моя баща - Зарко! Той е жив и здрав и му благодаря за всичко", написа националът.

Но как Ники стигна дотук? Как момчето стана мъж? Той е второто дете от първия брак на майка му. Кръвният му баща Зарко е бивш волейболист. А сега е известен като майстора на национали. Защото от втория си брак има още две момчета, които се подвизават край мрежата - близнаците Чоно и Розалин, които се очаква скоро да бъдат рамо до рамо с Ники в битките на България. Баткото Чавдар пък е футболист, но стига само до старшата възраст в "Ботев". После обикаля скромни отбори в Пловдивско. Николай започва да тренира още от четвърти клас, явно под давление на Зарко. Иначе за всичко останало се грижи Йовчо от 15-20 години, твърдят запознати. А Йовчев е бил повече от горд татко. Страницата му във Фейсбук е пълна със снимки на доведения син. Пенчев първо е в "Локо" (Пд). Отборът обаче се разпада и се мести в частния клуб "Виктория Волей" заедно с всичките си съотборници. "Беше част от първото ни, но и доста талантливо поколение юноши", гордеят се пловдивчани. Защитава оранжево-синята фланелка до преди 5 години, когато баща му Зарко решава да го премести в школата на "Пирин Балканстрой" в Разлог. След това отиде в чужбина, където играе в италианския "Пиаченца", после в полските "Ефектор" и "Асеко", а във втория тим играе и до днес. "Аз съм си аз. Извън залата съм едно обикновено момче. Обичам да се забавлявам с приятели и да се разхождам. За съжаление не ми остава много време за това. В никакъв случай не се оплаквам, защото сам съм избрал да тръгна по този път. Много борбен характер съм. Докато не постигна целта си, не спирам да се боря", казва Ники.

Пенчев пък е един от любимците на фенките в България. По време на Евроволей редовно има поне по 5-10 момичета, които го чакат до късно пред залата само за да се снимат. Самият той обаче също знае какво иска. "Нямам определен тип. Може би трябва да се държи добре с мен и не само с мен, да е учтива и най-важното - добре възпитана. Искам да ме разбира и да ме подкрепя. Представям си я руса, висока, с хубаво тяло и красиви очи. Може би такива са представите на повечето мъже. Като кукла Барби", казва с усмивка той. Националът ходеше с кандидатката за Мис България Ингрид Цветкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай