Изходът е в кабинет на споделената отговорност

Изходът е в кабинет на споделената отговорност | StandartNews.com

София. Най-лесното е да кажеш, че избирателят е отредил да си опозиция и просто оставяш другите да се оправят. БСП никой не я е питал. Трябваше да направим референдум и да чуем какво ще ни кажат хората. Аз направих нещо подобно на моя сайт - 3:1 наистина бяха в полза на това да не участваме в правителството и най-вероятно такова ще бъде мнението на партията, но ние всъщност не го знаем. Това заяви пред ТВ 7 Георги Кадиев, депутат от БСП.  

Според мен единственият шанс, който може да се направи в момента, ако мислим не за партиите, а за България - и вероятно всички партии ще загубят от него, е някакъв тип програмно правителство с превес на ГЕРБ, разбира се.

Според мен системните партии в този парламент - това са ГЕРБ, БСП, ДПС и Реформаторският блок, като символ на старата десница - трябва да търсят някакво решение, което да е стабилно.

Тези преговори, които виждам в момента от страна на ГЕРБ, са по-скоро театър. Да сравняваш програми и да кажеш "99% съвпадат, ама ние няма да правим коалиция" - ами тогава за какво ги сравняваш тези програми, след като ти предварително си решил, че няма да правиш?

Отиваш на преговори с "Патриотичния фронт", гледаш само половината от точките, излизаш от там и казваш "Ние ще правим коалиция". Ами ако не се разберете за другата половина?

Аз имам усещането, че в момента се опитват да сглобят 125-130 гласа, които ще се разпаднат в първия момент, в който има непопулярно решение, защото тогава всеки ще усети, че започва да губи популярност. И всъщност партиите, които останат извън коалицията, ще печелят повече от партиите вътре. Затова трябва да има според мен наистина някаква споделена отговорност. Тази формулировка е добра - споделената отговорност. Само че тя не е ГЕРБ като говори, другите да мълчат, защото такова усещане имам в момента, каза още Кадиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай