Господ не беше българин

Война няма, а погребваме като за световно

Господ не беше българин | StandartNews.com

Юли 2013 година. Този месец Господ не беше българин. Ден след ден броим труповете. Война няма, а мирната ни родина погребва като за световно. И все млади хора. Здрави и пълни с живот. Последна е малката Таня, другата невинна жертва на безумната корида на пияния таксиджия от "Цариградско шосе". Преди това бяха петте красиви деца от Елин Пелин. Отиде си ненавреме и Варненският владика дядо Кирил. Накрая се срути галерията в рудник "Ораново". Двама силни мъже вече не са между живите. За другите двама се надяваме на чудо. Дано този път Господ се смили.

На фона на всичките тези тежки драми случките с разни тефтерчета с мъдри мисли и мръсни поръчки, духването на Искра Фидосова от властта, словоблудството в парламента, са като досадни сцени от сапунена опера.

От вторник вечерта улицата вече е друга. Полиция и народ вече не се гледат така влюбено. Сбиха се. Нервите им не издържаха. И на едните, и на другите. Изключение прави властта. Нейната психика е все така здрава. Тя няма нищо общо с улицата. Дори не стъпва на нея. Придвижва се главно с коли, самолети и хеликоптери. Протестиращите така свикнаха със сутрешното кафе пред парламента и вечерните разходки по Орлов мост, че ако правителството подаде оставка сигурно ще им липсват. Засега обаче такива изгледи няма. Блестящи в старанието си да разцепват нацията, политиците и този път успяха. Разделяй и владей. Лошото е, че не остана какво да се завладява. Сал един милиард евро от заем и то не се знае дали ще ни ги дадат. В цялата тази мрачна картина да се намери нещо смешно този месец не беше съвсем лесно.

Жрица на любовта в менюто на морето

Платен секс има в менюто на стриптийз баровете по морето. Изпълнението, маскирано с индивидуален танц, се предлага в отделно помещение или в извънработно време. За едни хубаво, за други лошо, но тази година цените са паднали почти наполовина.

Извод: Петдесет лева струва половинчасов сеанс. Какво му плащаш, биха казали вещите в темата специалисти. Семейни с дълъг стаж пък твърдят, че срещу 50 собствената съпруга няма дори да ги погали по темето. Напротив ще иска още толкова само, за да не вдигне скандал. Тя винаги ще намери за какво.

Затвор за Емин ходжа, развалял магии с катран

Гадател, развалял магии с йероглифи и катран, беше осъден ефективно за измама. 26-годишният Емил получи 2 години и 6 месеца при първоначален строг режим. Жена се свързала с него по телефона и подсъдимят и обяснил, че само той е в състояние да помага за разваляне на магии и лоши енергии. Поискал 290 лева за магия за смърт. После още, защото проблемите на жената се задълбочили. Накрая поискал банкноти за специален катран.

Извод: Съдът е постъпил несправедливо. Емил все пак е от малкото биячи, който срещу парите вършат нещо. Дават надежда и купуват катран. Докато повечето магьосници, предрешени като чиновници, само грабят. При това законно. И съд ги не лови.

Нашенци свиха дрога на испанската мафия

В Испания закопчаха девет българи, отмъквали луксозни автомобили и им слагали в тайниците им дрога. После продавали возилата, като предварително им инсталирали проследяващи устройства. Така успявали да следят всяко движение на новите собственици наркотрафиканти. Следвала мнима "полицейска операция", при която нашенците отново отмъквали дрогата. Испанските следователи установили, че бандата изпрала около 3 млн. евро.

Извод: Колко жалко за тези кадърни момчета. Родината им ги прокудила. Вместо тук да бъдат продавачи в "Плод зеленчук" и да живеят щастливо със заплатата си, те са принудени за някакви си дребни милиони евра да се мъчат в далечна Испания. Единствената им радост в цялата мъка е, че в родината на Дон Кихот поне затворите са по-свестни.

Спасиха зарязан Ромео от самоубийство

Младеж на 20 години опита да скочи от Аспаруховия мост във Варна, но за щастие бе разубеден от пристигналите полицаи. След петнадесет минутни преговори той се отказал от самоубийството. Според разследващите вероятно става въпрос за любовна драма. Младежът четял текст от лист, докато вървял по парапета.

Два дни по-късно пък обратно: арестуван е бизнесмен от Сандански. Той карал приятелката си сама да скочи от четвъртия етаж. След като отказала, влюбеният мъж я пребил.

Извод: Любовта е колкото и полезна, толкова и вредна за сърцето. Двата случая показват, че в тази работа угодия няма. Да скочиш от Аспаруховия мост за жена не е най-умният ход. Тя въобще няма да се впечатли. Един скъп подарък би се врязал далеч по-задълго в паметта.

Плащат пломби с яйца и сирене

Пенсионери, които нямат пари в Кюстендилско, плащат пломбите си с яйца и сирене. Баби мъкнат кошници с провизии на зъболекарите. Всеки пети възрастен влиза в стоматологичния кабинет на разсрочено плащане.

Извод: То защо ли им са зъби на пенсионерите, щом и без това няма какво да ядат, ще кажат някои. Други пък мъдро ще заключат: Каквито зъболекарите, такива е пациентите им. И може би ще бъдат прави, защото в Габрово зъболекар взел три бона от фалшиви пломби. При това без да бръкне в нито една уста. Пачките броили от здравната каса. Който си може, може. Дано прокурорът да няма болен зъб, който безспорно ще го изнерви.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай