Европа да се поучи от Тръмп за мигрантите

Европа да се поучи от Тръмп за мигрантите | StandartNews.com

 

Меркел трябва да се извини, че причини тази европейска катастрофа, казва проф. Михаил Константинов

Миграционната криза в Евросъюза започна с огромните политически грешки, които допуснаха западноевропейските ръководители и по-точно германският канцлер Ангела Меркел. С фундаменталните глупости, които тази жена направи през 2015 г., започна и всъщност тази мигрантска катастрофа, която се развива в момента.
Досега говорихме за общоевропейски ценности и аз мисля, че това беше правилно, а сега започваме да говорим за двустранни и тристранни решения. Опити да се пробутат мигрантите на отделни държави срещу заплащане. Това коренно променя цялата политика на ЕС. Срещата в Брюксел в неделя имаше за главна цел спасяването на госпожа Меркел, защото тя е поставена в тежко положение в собствената си страна, повтарям, след грешките, които направи и след нейното крайно нежелание да признае тези грешки.
Така както вървят нещата, не виждам никакви съществени стъпки напред. Говори се за това, че трябва да се спре нелегалната миграция. По различни начини. Сега аз искам да попитам къде има изобщо легална миграция. Кой от тези мигранти има документи? Кой от тях влиза по нормален път в съответните държави? Няма такъв. Следователно трябва ясно да кажем, че миграцията се провежда изцяло по нелегален начин, с нарушаване на всички европейски закони. Тези хора са криминални престъпници. В българския наказателен кодекс пише, че

за нелегално преминаване на границата се дават до пет години

Ако аз сега отида да лазя под оградата и да нарушавам по този начин закона и ме хванат, ами мен ще ме тикнат в затвора.
Значи, за едни може пълно беззаконие, другите трябва да спазват законите.
Това нещо действа крайно деморализиращо на европейското население.
Трябва да се вземе пример от Доналд Тръмп, който каза, че такова нещо като нелегална миграция той няма да допусне в САЩ. Между другото в Брюксел американският президент много хубаво каза на Юнкер: "Дай сега с теб да си забравим документите и да кацнем на някое американско летище. Даже и да познаят кои сме ние, няма да ни пуснат. Ще ни сложат зад решетките при разни проститутки и наркомани да изчакаме да си докажем кои сме".
Така се действа, това са законите. Всичко друго е абсолютно беззаконие и фарс. Даже не са толкова страшни тия два милиона мигранти, които Меркел докара в Европа. С тях горе-долу ЕС ще се оправи някак си. Част от тях ще изхвърли обратно, друга част може би ще се интегрират. Страшното, което Меркел направи, е, че тя

разруши представата на европейците за законност

В същата тази Германия, ако искате да си купите цигари като младеж, трябва да си покажете личната карта, защото трябва да сте навършили години. В същия момент всякакви тълпи, около 200 хиляди души, пълзят без документи из цяла Германия и никой не ги знаят къде са.
За да се справи с миграционния натиск ЕС на първо място трябва да осигури пълна охрана на европейските граници и то със сила. Така че ФРОНТЕКС сигурно трябва да стане 30-40 хиляди души вместо сегашните 5 хиляди, трябва да се изкара войската по границите и т.н.
Бежанската политика на премиера Бойко Борисов като цяло е добра. Сега остава нещата, които той казва, да бъдат изпълнени точно. Никакво обратно връщане на имигранти. На базата на някакво отдавна умряло Дъблинско споразумение, те се опитват да ни тикат обратно бежанците, които били влезли първо тук. България няма никакви ангажименти, нито законови, нито морални, да се грижи за хора, които са влезли по нелегален, престъпен начин в страната. Грешката на България е, че не ги вкарва в затвора. Всеки чужденец, които иска да нарушава свещената българска граница, трябва да знае, че ще го чакат наказанията, предвидени в българския закон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай