Д-р Петър Кътев: След стихиите идват инфекциите

Д-р Петър Кътев: След стихиите идват инфекциите | StandartNews.com

"Тече, всичко тече - времето няма бряг и ни влече - няма как". За голямо съжаление при нас не само времето тече, но се изля и вода като из ведро. Както и да си го кажем - пак бяхме неподготвени за поредната природна стихия. Но не е лошо да потърсим малко и в нас причината за трагедията. За безобразната сеч, водеща до суша и наводнения. За нехайството да строим, където ни попадне, без да се съобразяваме с природата. А старите хора са казали: "Когато чергата на съседа ви гори, може и вашата къща да се запали". Но ние, както винаги, се смятаме за недосегаеми и "купонът" при нас е висша форма на умствено развитие. За момент се замислете колко нещастия и смърт има през последните 10 години благодарение на дивашкия ни битовизъм.

Трагедии вследствие на природни катаклизми стават по целия свят и то непрекъснато. Но мародерството е недопустимо навсякъде, особено в една европейска държава. На 21 юни - особено култов ден, сняг заваля над някои наши планини. Но това не трябва да ни учудва, защото на 17 юни същото сполетя и Естония. Сибир също стана жертва на потоп. Хубаво е да не забравяме, че природата може да работи само с материала, който има. И ние сме причината за всичко, което ни се случва. Казано по друг начин - животът ни е отражение на нашите деяния. Той е вид енергийна вибрация, която винаги е направлявана от информационни сили. За жалост информацията е била скривана от нас стотици години назад. Родителите ни не са ни я предали, защото не са я знаели. Може би религията я е познавала, но не си е позволявала да я използва.

Едни от най-информираните хора в света, познавали силата на вибрациите, са колобрите - древнобългарски жреци. Енергията им е била съизмерима с тази на шамани от древния Шумер, както и на друидите. Смята се, че те са основатели на съвременната протоиндийска цивилизация. Също така се говори за родствена връзка с духовниците от Памир. Един от главните им ритуали, свързван със слънцето, се нарича "кулбър", което е производно на "колобър" - ритуал, съществуващ в Древна Балхара. Легендите говорят, че хиляди години назад нашите предци, траките, са завзели територии чак до Памир. Част от тях са се върнали в своите родни земи, пренасяйки културата на различни видове цивилизации. От гледна точка на историческата фактология много добре е описана свещената династия Дуло и последващите ги родове.
Но каква е връзката между рода Дуло, колобрите и природните бедствия, толкова актуални в днешния момент? Легендите свидетелстват, че древните прабългарски жреци са владеели силата на природата. Те могли да предизвикват ураганни ветрове и морски бури. А оттам дошло името Черно море.

Дали не е време да издирим някой подобен жрец, та да ни помогне? Но не забравяйте и една друга поговорка: "Бог - високо, цар - далеко". В крайна сметка има и нещо хубаво, станало през последните дни. И то е, че мало и старо се взе в ръце, за да помогне на бедстващите. А лошото е, че същите тези бедствия ще доведат до "биологични" такива. За никого не е тайна, че съществува тясна връзка между природните бедствия и инфекциозните заболявания, причинени от различни видове патогенни организми. По страшното е, че те произвеждат опасни за човека токсини, микотоксини и други. Думата "токсин" идва от старогръцки и означава отровно вещество, произведено в живите клетки или организми. Като например от рикетсии, протозои, гъбички, бактерии. Токсините могат да бъдат класифицирани и като екзотоксини и ендотоксини. Микотоксините от своя страна се произвеждат от гъбички, които лесно колонизират. Интересното е, че същите силно се съпротивляват при опит да бъдат елиминирани чрез температурна обработка.

Един от най-опасните микотоксини е афлатоксинът, произвеждан от A. Flavus и A. Parasiticus. Някои водни обитатели са синергисти с определени токсини, както и вид лаборатория за тяхното активиране. Например миди в замърсени речни райони, пиявици, да не говорим за насекомите, населяващи пространствата около водните ареали. Тези вещества са особено опасни при бременните жени, защото те влияят като невротоксини върху ембриона и най-вече върху структурирането на мозъка му. Микотоксините имат опасно влияние върху най-малките и особено, когато са били налични по време на бременността. Същите могат много лесно да бъдат активирани вследствие на неправилното приложение на антибиотични препарати. Един път активирани, излъчването им чрез лечение от организма е много трудно, скъпо и продължително като възстановителен процес. Същите токсини водят до деменция - синоним на простотията, а тя върви ръка за ръка с омразата. Затова д-р Мартин Лутър Кинг е казал: "Верижната реакция, при която омразата поражда омраза, трябва да бъде пречупена или ние ще рухнем в тъмната пропаст на взаимно унищожение".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай