Петък,

Дано новите министри чуят и гласа на мълчаливото мнозинство

От: Failed to load user -
1499
Дано новите министри чуят и гласа на мълчаливото мнозинство
A
A
A

Боряна Димитрова, "Алфа рисърч"

Първото впечатление, което оставя у мен служебният кабинет, е за едно балансирано правителство, което изглежда от достатъчно компетентни хора, които ще могат да се справят почтено и с ангажираност със задачите, които са им поставени.

Сега всички си даваме сметка, че най-важното е да се видят действията на правителството и след това да можем да съдим по-точно. Имайки предвид, че срокът на действие на това правителство е ограничен - около 2-3 месеца, наистина най-важното е то да внесе достатъчно стабилност и устойчивост в тази ситуация в страната и да може да организира едни свободни, демократични избори, което е и основното му предизвикателство. Въпреки че пред него бяха очертани едни доста амбициозни задачи, дай, Боже, да положи стъпки в изпълнението на някои от тях, но ми се струва, че основният ангажимент трябва да бъде към едни свободни и демократични избори, както и стабилност и приоритет на институциите, възстановяване на работата на институциите.

Настроенията в хората са двупластови, двупланови. От една страна, през деня виждаме страната в работен ритъм, хората са достатъчно ангажирани. Виждаме работна, отрудена среда, хората действително са леко притеснени. От това, което можах да видя два дни в страната, основното оплакване е от липсата на работа и от стагнацията - замиране. Дори от хора, които казват: "Ето, имаме, но се усеща една стагнация на много места в страната." В същото време вторият план - надвечер вече започва да се събужда като че ли все още пластът на протестите. Не така ярки, не така масирани, както в първите дни, но все още има една енергия у хората това, заради което са протестирали, да не бъде забравено и поне да бъдат достатъчно настойчиво поставени техните искания. В провинцията, в по-малките градове няма този размах, който видяхме в най-големите градове. Но все пак аз и като социолог бих отдала по-голямо значение на мнението на мълчаливото мнозинство, на хората, които настояват на първо място за работа, сигурност, доходи и за една нормална политическа среда без всякакви ексцесии, без всякакви допълнителни напрежения, които могат да влошат бездруго нелекото икономическо състояние.

(Пред БГНЕС)


Всички новини от категория БГ футбол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички