Неделя,

Брюксел оцени усилията на Цацаров

От: Администратор -
2017
Брюксел оцени усилията на Цацаров
A
A
A

След изказванията на чужди посланици за "гнилите ябълки" в съдебната власт и направените редица обосновани критики в последната година, свързани с непрозрачни действия проявена необективност, стана ясно, че Брюксел ще похвали прокуратурата в опитите й да направи истински съдебни реформи, отчитайки обществения интерес.

Източници от "Дондуков" 1, запознати с техническата част от доклада на Еврокомисията за напредъка ни в правосъдието и борбата с корупцията, споделиха пред медиите, че в черновата на документа за държавното обвинение е записано, че провежда последователна и активна борба с корупцията в редиците си и прилага добри европейски и световни практики в управлението й.

Ведомството на Цацаров е похвалено заради стила на управление и новите подходи в администрирането - откритост, прозрачност, безпристрастност, отчитане принципите на правовия ред и законността, спазване предписанията на Конституцията. Главният обвинител направи точен анализ и назова проблемите ясно и недвусмислено - има зависимости и опити за заобикаляне на закона, необходима е ясна политическа воля и експертни усилия, обединяващи целия наличен потенциал от добре подготвени кадри, за да се стигне до спасителния "бряг" и гражданите да си върнат отново накърненото усещане за сигурност, справедливост и правов ред. Личността на главния прокурор днес е гаранция, че няма да има двоен аршин и замитане на обвинителни актове "под килимчето", защото всички граждани са равни пред закона и опитите за шантаж и политическо влияние по отношение на прокуратурата се провалиха безславно. Те бяха дирижирани и изкуствено създавани. Новините от Брюксел могат да бъдат и положителни! Очевидно е, че настъпва "пролет" за държавното обвинение - шуробаджанащината и безпринципното кариерно развитие вече окончателно ще отстъпят, давайки път на младите и добре подготвени кадри в системата. Българската прокуратура работи по нов начин - това е не просто видно, но и оценено изключително позитивно от нашите европейски партньори. Те по достойнство оценяват положените усилия.


Всички новини от категория БГ футбол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички