Защо жителите на кюстендилското с. Яхимово не желаят цех за пластмаси?

Недоволството в Яхиново срещу изграждането на цеха е от 3 години

Защо жителите на кюстендилското с. Яхимово не желаят цех за пластмаси? | StandartNews.com

Хиляда и седемстотин жители на най-голямото село в Кюстендилско - Яхиново, са се включили в подписка срещу изграждането на цех за преработка на пластмаси, която е внесена в Общинския съвет в Дупница, каза кметът Софка Скоклева.

Инвестиционното намерение за предприятието е на семейство гурбетчии, което живее в Италия.

Недоволството в Яхиново срещу изграждането на цеха е от 3 години.

Макар че официално е обявено, че ще се изгражда автосервиз и склад за материали, местните подозират, че ще се преработва пластмаса и това ще доведе да сериозни замърсявания и екологичен проблем, казва пред БНР кметът Софка Скоклева.

"Но то Дупница ще се залее с тази мръсотия, защото към тях духа вятърът надолу, и Ресилово. Ние се явяваме в горната част на това предприятие, бъдещо, ако ще се строи. Иначе надолу всички – и замърсяване на вода, защото те се изхвърлят в някакви ями, водоплътни, но къде има такава водоплътност. Всичко прониква в земята, то е на 3-4 метра, знаете какво може да се случи – всичко да се замърси."

На заседанието си в петък съветниците в Дупница трябва да решат дали да дадат положително становище или да гласуват против бъдещия обект в Яхиново.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай