Закопчаха бракониери с ловни трофеи и незаконно оръжие

Двама бракониери от Казанлъшко са задържани с ловни трофеи и незаконно оръжие при спецоперация на полицията

Закопчаха бракониери с ловни трофеи и незаконно оръжие | StandartNews.com


    Двама бракониери от Казанлъшко са задържани с ловни трофеи и незаконно оръжие при спецоперация на полицията, съобщиха днес от областната дирекция на МВР в Стара Загора. При обиск в дома на 58-годишен мъж в с. Шейново, община Казанлък,.  са  били намерени иззети незаконно притежавана самоделна пушка с нарезна цев, кал.7,62;  боеприпас, кал.7,62, ловни трофеи от два благородни елена и един сръндак и паднали рога от 3 благородни елена. 
   В гр. Шипка  при претърсване в дома на 53-годишен мъж са намерени и иззети незаконно притежавана пушка с нарезна цев и монтиран на нея оптичен прицел; 335 бр. боеприпаси от различен калибър; 14 бр. ракети; ловни трофеи от 2 благородни елена и 12 сръндака и паднали рога на 5 благородни елена и 6 сръндака. За изследване и установяване на статута им са иззети и законно притежавани от лицето оръжия.
  Лицата са задържани за срок до 24 часа, а в областната дирекция на МВР в Стара Загора срещу тях са образувани са досъдебни производства за незаконно притежаване на оръжие и боеприпаси.
   За откритите ловни трофеи в домовете на двамата бракониери е била уведомена регионалната дирекция на горите в Стара Загора, която е предриела необходимите действия за нарушаване на закона за лова.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай