Задържаха "ало" измамниците, задигнали 95 хил. лв.

Двамата са задържани по време на последния си удар

Задържаха "ало" измамниците, задигнали 95 хил. лв. | StandartNews.com

Полицията в Бургас арестува телефонните измамниците, които са успяли да задигнат над 95 хил. лева.

25-годишният Атанас Жеков и 29-годишният Петър Димитров са ало-мошеници от Карнобат, които оплетоха в мрежата си 79-годишна жена и й взеха всичките спестявания, предаде  Флагман.бг.

Двамата са задържани по време на последния си удар, като преди това са измамили още шестима души.

Атанас и Петър са арестувани по време на спецакция от служители на отдел „Криминална полиция“ при ОД на МВР -Бургас, в която са участвали и полицаи от  РУ-Айтос и РУ-Карнобат. По време на разследването е установено, че двамата са действали по добре познатата схема - помощ на органите на реда за залавяне на ало апаши.

Те са действали по следната схема: По телефона първо се обадил единият от задържаните и заплашил бабата, че ще я пребие, ако не му даде поне 15 хил.лева, а после се обадил другият - представил се за полицай и уверил пенсионерката, че ще заловят престъпника, но тя трябвало да подготви парите и да ги постави в кошчето до магазин Т-Маркет в Айтос.

 Жената веднага отишла и изтеглила всичките си спестявания - 11 100 лева и 62 евро, и ги сложила в дамската си чанта, която оставила до контейнер за боклук край хипермаркета. Така тя изпълнила указанията на мнимите полицейски служители и се отдалечила от чантата с парите.

Мъжете са спипани в момента, в който прибират оставената от пенсионерката сума.

Установено е също така, че в домовете, обитавани от двамата престъпници, са открити вещи, които са отнети при други телефонни измами, осъществени в Карнобат.  При предишни измами те се представяли за лекари, включвали и темата с даряване на кръвна плазма.

Припомняме, че за схемата им съобщи вътрешният министър Христо Терзийски, който предупреди от национален ефир жителите на Карнобат да не бъдат толкова доверчиви.

Двамата мъже са с мярка за неотклонение „задържане под стража за 72 часа” като ги очаква от 1 до 7 години затвор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай