За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

На 20 и 21 април старозагорци и гости на града ще могат да се насладят на ритъма на народната музика

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни | StandartNews.com

На 20 и 21 април старозагорци и гости на града ще могат да се насладят на ритъма на народната музика в изпълнението на талантливите деца от XXIV Национален детски музикално-фолклорен конкурс „Орфеево изворче“.

 

Официалното откриване е на 21 април /събота/ от 9.00 часа в НЧ „Св. Климент Охридски“.

Участниците са разделени в пет възрастови групи: I-ва група, детски градини, ІІ-ра група, от 1 - 4 клас, ІІІ-та група, от 5 - 7 клас, ІV-та група, от 8 - 12 клас и V-та група - от 18 до 29 навършени години (младежи).

Хорове, оркестри и музикални ансамбли се явяват в 3 възрастови групи: I-ва група – до навършени 13 години; II-ра група – от 14 до 19 навършени години;  III –та група – над 20 навършени години.

Грамота за участие ще получи всеки участник в конкурса. Ще бъде присъден Диплом за първо, второ или трето място на индивидуалните участници от категории „Народно пеене“ и „Народни инструменти и акордеон“ от трета и четвърта възрастови групи.

Специална награда - диплом „Отлично представяне“ - златен, сребърен и бронзов медал ще получат най-добрите индивидуални изпълнители от първа, втора и пета възрастови групи в категории „Народно пеене“ и „Народни инструменти и акордеон“.

Изпълнителите ги очакват още поощрителни и парични награди.

Целта на фолклорния конкурс е да дава поле за изява на талантливи деца, ученици, студенти и преподаватели в областта на българското народно-песенно, инструментално, танцово и изобразително изкуство.

Конкурсът се провежда с подкрепата на Министерство на културата Република България, Община Стара Загора, фондация „Български фолклор“, Регионален исторически музей – Ст. Загора, НФ „Култура“ към КТ Подкрепа и Ротари клуб - Ст. Загора.

Подробен график за всяка зала ще намерите на: https://orfeevoizvorche.org/ 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай