Втори районен кмет във Варна изгоря

Решение на ОИК

Втори районен кмет във Варна изгоря | StandartNews.com

Втори районен кмет във Варна изгоря. Прекратиха правомощията на кмета на варненския район "Приморски" Николай Желязков. Решението на Общинската избирателна комисия във Варна е публикувано на официалната страница на институцията, предаде БНТ.

ОИК-Варна анулира издаденото му удостоверение за избран за районен кмет. По-рано днес на специален брифинг Желязков посочи, че срещу него на 29 януари тази година е подаден сигнал за заемането на длъжността ликвидатор на търговско дружество, вписана в Търговския регистър, която е несъвместима с длъжността кмет на район.

Николай Желязков подчерта, че не е нарушил закона и е бил заличен като ликвидатор, но това не е отбелязано своевременно, тъй като в Търговския регистър не се съдържа цялата документация, която следва да бъде извършена, за да се заличи вписването в регистъра.

Желязков е вторият районен кмет във Варна, който е отстранен заради несъвместимост.

Преди седмица бяха прекратени правомощията на Цветнен Цветков - кмет на "Одесос". Решението на ОИК подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Административен съд-Варна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Vox
преди 2 месеца

Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виaгpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----- https://use.my/azalfa

Откажи