Ученици подготвят нова визия за уличните табели в Казанлък

Надписите ще са на английски и български език с исторически факти и любопитни подробности, за да са полезни на местните жители и на хилядите туристи в Града на розите

Ученици подготвят нова визия за уличните табели в Казанлък | StandartNews.com

Ученици от местни училища в  Казанлък ще  подготвят нови естетически издържани указателни табели на улиците в града.  Те ще са на английски и български език с исторически факти и любопитни подробности, за да са полезни на местните жители и на хилядите туристи в Града на розите. Инициативата  е на общинския омбудсман Гинка Щерева  и ще бъде реализирана  съвместно с община Казанлък. В проекта основна роля е отредена на възпитаниците на Националното училище за пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“ в града, които трябва да предложат ново естетическо оформление на уличните табели. Включени са и още  две училища - профилираната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“, със специалност „История“, и средното училище „Екзарх Антим I", с профил чуждоезиково обучение.   Те ще имат ангажимента да подготвят кратки исторически бележки за имената на улиците  и превода им на английски.
    В град Казанлък по класификатор има общо 251 пътни артерии, в това число, булеварди, улици, площади, квартали и т.н., посочват мащаба на младежката инициатива от общината. 
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай