Цяло село събира пари за ремонт на изгоряла къща

Цяло село събира пари за ремонт на изгоряла къща | StandartNews.com

Благоевград. Съселянин в нужда се познава. Това разбраха Рушан Келешев, брат му и сестра му от сатовчанското село Вълкосел.

В сряда голям пожар изпепели покрива на къщата им и голяма част от покъщнината и стаите на втория етаж. Огнената стихия съсипа и труда на тримата – изгоряха 2000 низи сух тютюн. Огънят тръгнал от искра от кюнците на горяща печка и остави без подслон тримата родственици. В момента техни съселяни почистват дома им, за да започне ремонт на постройката.

Хората във Вълкосел заделят и финансови средства, за да се осигури закупуването на необходимите строителни материали и да се плати на майсторите. „Ще се наложи да избием нова плоча на втория етаж и да направим нов покрив. Няма да е лесно, стопаните нямат толкова пари. Затова всички ние събираме средства. Много от жителите ни ще се включат с доброволен и безвъзмезден труд, за да се върнат скоро в дома си собствениците", разказа кметът на селището Рамиз Билюков. Той уточни, че от община Сатовча също ще подпомогнат финансово потърпевшите от огнената стихия. От горското стопанство пък ще осигурят дървение материал.

„От понеделник /12 август/ запретваме ръкави да ремонтираме къщата. До 10 дни трябва да сме готови. В момента тримата са настанени при техни роднини", каза още кметският управник. Лошото не ще да си отиде от нашето село, трябва да направим курбан. През юли двама млади мъже се самоубиха, а сега пожар изпепели къща, коментират местните хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай