Стрелба в Пещера. Нов шеф на МВР в града

Новият началник бе представен днес

Стрелба в Пещера. Нов шеф на МВР в града | StandartNews.com

Ден след екшън със стрелба в Пещера градът е с нов началник на МВР.

Трима бяха задържани заради скандал в пещерския квартал "Пирин". Сигналът е подаден вчера около 18.40 ч. в полицията.

По първоначални данни са се чули и изстрели. Към мястото незабавно били изпратени полицейски патрули от управление в Пещера и екип на Зоналното жандармерийско управление - Пловдив, който по това време бил в съседен квартал.

Свадата е възникнала между 48-годишен местен жител и двама негови съкварталци - баща и син на 45 и 26 години. Причината била неуредени финансови взаимоотношения помежду им. Напрежението ескалирало бързо и прераснало в сбиване, 48-годишният мъж стрелял с газов пистолет, а неговите опоненти счупили задното панорамно стъкло на лекия му автомобил. И тримата са задържани.

Днес пък в града бе представен новият МВР-шеф. Със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков главен инспектор Камен Радев е временно преназначен за началник на Районното управление в Пещера. Той бе представен днес пред състава на управлението от началника на отдел „Охранителна полиция” при ОДМВР-Пазарджик комисар Иван Дончев.

Главен инспектор Камен Радев е на 48 години и е в системата на вътрешното министерство от 1998 година. Преминал е през различни изпълнителски и ръководни длъжности в структурите на ОДМВР-Пловдив по направление на криминална и икономическа полиция, а от 2014 до 2019 година е началник на Районното управление в гр.Хисар. От 2019 година до момента е работил в сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР-Пазарджик. Награждаван е многократно за постигнатите от него резултати в служебната дейност. Главен инспектор Радев е семеен с едно дете. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай