Стотици участници събра Националният форум „Chef’ Secrets - Еволюция на вкусa”

Той се провежда за трети път под липите

Стотици участници събра Националният форум „Chef’ Secrets - Еволюция на вкусa” | StandartNews.com

Националният форум „Chef’ Secrets - Еволюция на вкусa”, провеждащ се в Културен център “Стара Загора” за трети път, събра стотици представители на туристическия, хотелиерския и ресторантьорския сектор, както и преподаватели, студенти и ученици в средните и висши учебни заведения. Водещ на събитието бе шеф Ради Стамболов.  

Поздрав към участниците отправи зам.-кметът на Община Стара Загора Милена Желева. “Добре дошли, скъпи гости. За пореден път Общината подкрепя кулинарния форум “Еволюция на вкуса”, който се отличава с нещо много важно - огромен интерес към него и стотици опитни, около 300, топ готвачи и шефове, които днес ще покажат умения и знания пред вас. Безспорно най-безценното са младите хора в тази зала. Вие може да получите вдъхновение и да се уверите дали това е правилната посока към вашия път. Пожелавам много успех на днешния форум и се надявам да продължим да се виждаме и през следващите години, все така в пълна зала”, каза по време на официалното откриване Милена Желева.  

Гости на единствения по рода си Национален кулинарен форум бяха и бившият министър на туризма и секретар на президента по туризъм, образование и култура Илин Димитров, както и проф. д-р инж. Ваня Стойкова от Тракийски университет, факултет “Техника и технологии” - Ямбол. 

През целия ден на сцената ще бъдат показвани ястия от шеф-готвачите, а специално участие имат и възпитаници от Професионалната гимназия по облекло и хранене "Райна Княгиня" в Стара Загора, които ще им помагат. Презентации и дискусии по концептуални теми и проекти ще представят различни презентатори. Гостите ще имат възможност да разгледат във фоайетата щандове на фирмите-партньори, както и тематични презентации (workshops) и изложение на фирми и производители.  

Организатори на кулинарното събитие са Шефс клуб, Българска асоциация за кулинарна култура и Община Стара Загора, с подкрепата на десетки партньори и приятели.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай