Стартира кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“

Мащабната кампания е под патронажа на кмета д-р Атанас Камбитов

Стартира кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ | StandartNews.com

Мащабна кампания за пролетно почистване под мотото „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ започва в Благоевград. Кампанията се провежда под патронажа на кмета д-р Атанас Камбитов. Тя ще стартира на 6 април и ще продължи на 7, 13 и 14 април.
   
Общината ще подсигури всички необходими материали - ръкавици, бои, разсад и чували за по-ефективно и полезно чистене.
Те ще бъдат раздавани на шатри, разположени в кварталите и центъра на града. В кв. „Еленово“ шатрата ще бъде пред Спортен комплекс „Пирин“, в кв. „Струмско“ - срещу магазин „Стоми“, в кв. „Грамада“ - пред бившето „Аско Деница“. Шатрата за кв. „Освобождение“ и кв. „Запад“  ще бъде разположена в двора на бившия  механотехникум. На площад „Македония“ също ще има шатра с всичко необходимо за почистването. В зелената кампания ще се включат и ученици, възпитаници от ЦЛТРДБ, общински служители, представители на институции.
 
Най-новата кампания на кмета д-р Камбитов - „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ има за цел преобразяването на града с общи усилия, да възпита любов към природата и опазването ѝ, както и да се цени трудът на хората, които изграждат нови места за отдих и облагородяват вече съществуващи такива. Идеята е Благоевград да стане още по-красиво и приятно място за живеене и да напомни на жителите и гостите на града, че задълженията и отговорностите за по-чисти места са на всеки един от нас.
 
Кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ ще стане ежегодна, като ще се провежда всяка година в началото на пролетта.

Община Благоевград кани жителите на града да се включат и заедно да преобразят своя град!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай