Смолянско остана без ток заради зимата

Ситуацията в областта вече се нормализира

Смолянско остана без ток заради зимата | StandartNews.com

Първият сняг в Смолянско предизвика проблеми на пътя и прекъсване на електрозахранването на някои места. По високите места на областта снежната покривка достигна 30 см. Това наложи временна забрана за движението на камионите. Със забавяне бяха изчистени и опесъчени пътищата в Смолянско, признават от КАТ.

Тази сутрин електричеството в няколко селища в община Чепеларе беше прекъснато, съобщава бTV.

Ситуацията в областта вече се нормализира. Снеговалежът е спрял. Движението на камиони през прохода. Превала и пътя между Проглед и Стойките, и Стойките и Широка лъка остава ограничено. 90 машини в областта са работили цяла нощ на терен.

За спазването на наложеното ограничение за вериги в прохода Превала следи пътна полиция. Някои от шофьорите и местните обаче са категорични, че снегът не ги е изненадал, защото е бил обявен в прогнозата и са го очаквали, пише дир.бг. Мнозина, обаче, не слагат вериги, докато снежната покривка не стане 1 метър.

"Пътищата към момента са изчистени, но не са опесъчени. Има забавяне на фирмата с тази дейност, която води до недобри условия за пътуване", заяви гл. инсп. Костадин Марковски, началник на "Пътна полиция" - Смолян пред bTV.

В момента 9 машини са заети с почистването на снега в проходите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай