Шофьор блъсна 3-годишно пред дома му и избяга

Според родителите на детето извършителят е младеж, баща му твърди, че вината е негова

Шофьор блъсна 3-годишно пред дома му и избяга | StandartNews.com

3-годишно дете е в тежко състояние в плевенската болница, след като беше блъснато извън пътното платно на улицата, на която живее. Момченцето е било пометено от водач, който дори не спрял. Очевидци твърдят, че зад волана бил 17-годишен младеж, син на бивш полицай, съобщи Нова тв. Малко по-късно на местопроизшествието се появил баща му, който твърдял, че той е блъснал детето.3-годишното дете е стояло на тротоар, който в момента е силно затревен. Автомобилът се е качил на тротоара, блъснал го и продължава без да спре.

„Детето беше прегазено пред очите ми. След което шофьорът избяга, а след 10 минути се върна баща му, за да ми предлага помощ”, разказа майката на детето Петя Ватовска.

Родителите на двете момчета влизат в спор кой точно е шофирал. През това време идва линейка и отвежда детето, което е с комоцио. Налага се и да бъде откарано в Плевен, където е настанено в Реанимация на командно дишане. След направени операции, детето вече е по-добре. През цялото време мъжът, който се признава за виновен, предлага помощта си на семейството. Те обаче са на мнение, че целта му е да ги подкупи, за да не свидетелстват срещу сина му. Те са категорични – ще търсят правата си в съда.

„Бях до детето. Отдолу идваха две коли, които караха с висока скорост. Детето ми беше почти умряло. Колата избяга без да спре. Младо момче беше, не го познавам. В колата бяха двама”, разказва баща на детето Мартин.

Мъжът, чийто син е обвинен за случилото се, отказа да застане пред камерата на NOVA. Телевизията съобщи в полицията е задържан 17-годишният младеж. Към момента текат технически експертизи.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай