Самолет дезинфекцира Карнобат

Млада жена, работила в Банско, пренесла заразата в града

Самолет дезинфекцира Карнобат | StandartNews.com
  • Млада жена, работила в Банско, пренесла заразата в града

Самолет дезинфекцира Карнобат от въздуха. Той пръска  безопасен за хората препарат, съобщи кметът Георги Димитров, цитиран от Дарик нюз. Специалните мерки се налагат, защото в града има заразена с коронавирус млада жена. Тя е работила в курорта Банско. 25 са лицата от Карнобат, с които жената е контактувала.

Пръскането ще е през целия ден. Ще се използва препарат, който освен за хората е безопасен и за растенията, насекомите и животните. Той е с широк спектър на действие, на основата на бензалкониев хлорид, обясни Димитров.

Пръскането от въздух се налага, за да се дезинфекцират всички точки - дворни пространства, тесни улици, места, където не е възможно да се достигне с техника.

Пръскането със самолет се осъществява с подкрепата на Сдружението на зърнопроизводителите в Карнобат, чийто председател поема разноските за летателните часове, съобщи още кметът. Препаратът се осигурява от общината.

Кметът Димитров призова жителите на Карнобат да сведат до минимум излизанията от домовете си. Създадената ситуация и необходимостта да се спре разпространението на коронавирус заразата налагат тези превантивни действия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай