Вторник,

Розовци изгониха фирмата, подкопавала моста им над Тунджа

От: Матей Бонев -
Розовци изгониха фирмата,  подкопавала моста им над Тунджа
A
A
A


  Фирмата, която почиства речното корито за осигуряване на проводимост на река Тунджа в землището на село Розово, преустановява дейността си по собствено желание до изясняване на всички обстоятелства. Това съобщи  областният управител на Стара Загора Гергана Микова, която вчера се срещна с протестиращи жители на селото срещу безконтролната според тях работа на почистващата фирма.
  Хората от селото изразиха своите притеснения, че фирмата превишава зададените й по проекта задължения и извлича големи количества инертен материал от речното корито. Розовци смятат, че екологичното равновесие в района вече е нарушено. Растителността съхнела, нивото на подпочвените води е паднало критично ниско и това създавало предпоставки за срутване на основите на моста, който свързва Розово и още няколко села с близкия Казанлък.
   Комисия от областната управа е посетила и огледала мястото и сигнализирала веднага за проблема  „Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“-Пловдив. Тя е компетентният орган, който трябва да извърши оглед на участъка и да се произнесе дали има нарушения при изпълнението на дейностите по почистване на речното корито на  Тунджа.
 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички