Ректорът на Тракийския университет проф. Ярков е ветеринарен лекар на 2023 година

БВС отличи с грамоти и плакети още 9 призьори ветеринарни лекари в различни направления

Ректорът на Тракийския университет проф. Ярков е ветеринарен лекар на 2023 година | StandartNews.com

На официална церемония Български ветеринарен съюз награди с приза Ветеринарен лекар на годината проф. д-р Добри Ярков. Професионалното признание бе връчено от председателя д-р Димитър Цанков за цитирам: „Огромния му принос за просперитета на Тракийския университет – Стара Загора като ректор от 2019 г. и настоящия момент. Проф. Ярков е изключителен професионалист, търсен и уважаван ветеринарен лекар и учен от ветеринарномедицинската и животновъдната практика. Безупречен организатор и администратор, и безспорно успешен ръководител, който развива ТрУ стремително въз основа на последователност, устойчивост и визионерство.“

Проф. Ярков благодари за признанието: „Искрено благодаря за честта да получа този приз! Професията ветеринарен лекар я нося дълбоко в сърцето си и където и да отида по света като ректор на Тракийския университет започвам моето представяне с това, че съм ветеринарен лекар. Горд съм, че съм част от семейството на Ветеринарномедицинския факултет на Тракийския университет и в празничния 14 декември пожелавам и ще се боря за това ветеринарномедицинската колегия да бъде единна и сплотена и да бъде уважавана в обществото, както в България, така и по света!

Ректорът проф. Ярков връчи на председателя на БВС д-р Цанков Почетния знак на Тракийския университет по повод 15-годишнината от създаването на съюза и 30 години от ознаменуването на Деня на ветеринарномедицинските специалисти.

Сред наградените беше и първият ректор на Тракийския университет проф. д-р Иван Божков, който беше отличен за забележителни заслуги за обявяване на 14 декември за Ден на ветеринарномедицинските специалисти в България и за цялостен принос за усъвършенстване авторитета на ветеринарномедицинската професия.

БВС отличи с грамоти и плакети още 9 призьори ветеринарни лекари в различни направления. Силно впечатление направи, че всички са възпитаници на Ветеринарномедицинския факултет на Тракийския университет или на предходния ВИЗВМ.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай