Четвъртък,

Първа копка на нов социален проект направи кметът на Благоевград

От: Стандарт -
Първа копка на нов социален проект направи кметът на Благоевград
A
A
A

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов  направи първа копка по проект „Социална инфраструктура за услуги и деца“. На официалната церемония присъстваха Румяна Петкова, изпълнителен директор на Агенция за социално подпомагане, областният управител Бисер Михайлов, председателят на ОбС-  Благоевград Радослав Тасков.
Към момента общината предоставя 21 услуги. С новите три ще станат 24. Работим за разкриването на още две услуги. Подписахме и договор за лични и социални асистенти. Още 20 са подали документи. Ще изпълним абсолютно всички заявления. Защото тук не става дума просто за услуги, а за хора, които имат нужда от подкрепа“, каза д-р Камбитов.
Румяна Петкова поздрави кмета на Благоевград за добрата работа на обшината в областта на социалните услуги. Община Благоевград е един добър партньор и коректив на държавната власт“, каза Румяна Петкова.
С реализиране на проекта ще бъдат обособени нови социални центрове, които ще се помещават в част от сградата на бившия Дом за деца лишени от родителска грижа. Новоизградените центрове ще отговарят на утвърдените от Министерството на труда и социалната политика функционални изисквания и насоки, съобразени с релевантните европейски документи за деинституционализация и живот в общността. Общата стойност на проекта е  1 176 500 лв.
Целта е да се постигне осигуряване на подходяща инфраструктура за развиване на три нови социални услуги в общността на територията на общината. Това са Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства, Дневен център за подкрепа на деца с тежки множествени увреждания и техните семейства, Център за обществена подкрепа.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички