Фондация "Конрад Аденауер" впечатлена от Казанлък. Оценката

Представители на Фондация „Конрад Аденауер“ гостуваха на Казанлък

Фондация "Конрад Аденауер" впечатлена от Казанлък. Оценката | StandartNews.com

Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова се срещна с представители на Фондация „Конрад Аденауер“ днес в Зала №6 на Общината. В разговорите със заместник-ръководителя на отдел „Европейско и международно сътрудничество” на фондация „Конрад Аденауер“ Франк Прис и ръководителя на Фондация „Конрад Ааденауер“ за България Норберт Бекман-Дирекс тя представи демографския и икономически профил на града с кратка презентация.

Чуждестранните гости бяха много впечатлени да научат за древната история на Казанлък, за живота на древните траки и успешната съвременна икономика. „Казанлък е град с абсолютно успешен капацитет, който съчетава древна история и модерна индустрия!“, обобщиха те видяното. Кметът Галина Стоянова отбеляза ръст на завръщането на младите семейства в града и посочи предимствата за подобно решение: удобното местоположение на Казанлък в центъра на България, което го прави равноотдалечен от зимните и морските курорти, реновираната образователна инфраструктура, ниска безработица, добри доходи, сфера на услуги и приходи.

Заместник-ръководителят на отдел „Европейско и международно сътрудничество” на фондация „Конрад Аденауер“ Франк Прис отбеляза, че техният патрон Конрад Аденауер – първият канцлер на Германия е бил голям почитател на красивото цвете, национален символ на България – розата и около домът му край Бон, който е превърнат в музей, и до ден днешен има красиви розови градини.

По време на срещата бяха обсъдени различни възможности за взаимно сътрудничество, включително и побратимяване на Казанлък с град в Германия.

Гостите от ръководството на фондация „Конрад Аденауер“ с радост приеха любезната покана на Кмета Галина Стоянова да посетят юбилейния 120-и Празник на розата в Казанлък в началото на месец юни тази година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай