Посланикът на Обединените арабски емирства е Доктор Хонорис Кауза на Тракийски университет

Н. Пр. Султан Рашид Алкайтуб Алнуайми беше удостоен с почетното звание на тържествено заседание на Академичния съвет

Посланикът на Обединените арабски емирства е Доктор Хонорис Кауза на Тракийски университет | StandartNews.com

Н. Пр. Султан Рашид Алкайтуб Алнуайми  - посланик с изтичаща мисия на Обединените арабски емирства в България беше удостоен с почетното звание Доктор Хонорис Кауза на Тракийски университет – Стара Загора на тържествено заседание на Академичния съвет на 8 февруари.

Решението беше взето единодушно на редовно заседание на Академичния съвет на 31-ви януари, по предложение на ректора проф. Добри Ярков. Н. Пр. Султан Рашид Алкайтуб Алнуайми  е удостоен с титлата за изключителни заслуги в отношенията между Обединените арабски емирства и Република България с подписването на стратегически споразумения между двете държави в областта на науката, образованието и културата и безкористната дипломатическа подкрепа към Тракийски университет – Стара Загора.

На официална церемония ректорът проф. Ярков връчи символите на „Доктор Хонорис Кауза“ и благодари на членовете на Академичния съвет за единодушната подкрепа на предложението: „Тракийският университет вече ще има посланик в Обединените арабски емирства в лицето на Н. Пр. Султан Рашид Алкайтуб Алнуайми. Вярвам, че нашият университет ще бъде един от моторите, които ще поведе страната напред, така че аз съм изключително благодарен, че ме подкрепихте в това предложение и се радвам, че Негово Превъзходителство вече е част от нас и съм убеден, че това е една инвестиция в бъдещето и на двете страни.“

В академичното си слово към всички представители на университета Н. Пр. Султан Рашид Алкайтуб Алнуайми благодари за оказаната чест: „Днес съм щастлив, че Обединените арабски емирства и България са на един и същ път за установяване на силни стратегически партньорства между Тракийския университет и нашата страна. Нашето сътрудничество ще бъде издигнато до по-високи нива за в бъдеще и ще се радвам да засиля тези отношения в качеството си на Доктор Хонорис Кауза на Тракийския университет.“

Специални гости на Н. Пр. Султан Рашид Алкайтуб Алнуайми на церемонията бяха д-р Хамад Алуади – временно управляващ посолството на ОАЕ в България, д-р Мохамед Бакари – съветник на посланика по политическите въпроси, проф. Томо Борисов – зам.-ректор на ВУСИ – Пловдив и д-р Субхи Ал Гизири – директор на емирейтската фирма „Консепт инженеринг“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай