Пернишки локдаун: Ромски кючек тресе Двореца /ВИДЕО/

Миньорският град възмутен от купона

Пернишки локдаун: Ромски кючек тресе Двореца /ВИДЕО/ | StandartNews.com

Няма скоро да се преборим с коронавируса. У нас винаги има хора, които смятат, че правилата не важат за тях. Доказаха го пернишките роми, които възмутиха не само съгражданите си, но и цяла България.

Ромски кючек разтресе ресторанта в Двореца на културата в Перник по време на локдауна, ти тревога сайтът "За Перник". Хора от града са изумени как е възможно някои да се струпват и веселят, след като всички останали се съобразяват със заповедта заведенията да са затворени и да няма струпване на едно място.

Перничанката Николета Станойкова разбуни мрежата като публикува клип, на който ясно се чува музика, идваща от Двореца на културата. На него се вижда, че наоколо е тъмно, само прозорецът свети. „Значи за едни може, но за други не може… Умират хора, няма места по болниците, ресторантите не работят, много хора са без работа и се чудят как да оцеляват, но в Двореца дънят мазен кючек. Честно ли е?“, пита Станойкова.

Светлозара Велчева описва в социалната мрежа шокиращи подробности: „Скъпи съграждани и приятели. Докато всички ние търпим последиците от локдауна, чудим се кой да ни гледа децата и внуците, които не са на училище и градина, докато белодробната болница е затворена, защото лекарите са заразени с Ковид 19 и берат душа в инфекциозно отделение, днес 11.12.2020, НЯКОЙ СИ ПОЗВОЛЯВА ПРОВЕЖДАНЕТО НА БАНКЕТ В РЕСТОРАНТА НА ДВОРЕЦА НА КУЛТУРАТА В ПЕРНИК!!!!! ИЗКЛЮЧИТЕЛНА НАГЛОСТ! Циганска музика се чува из целия парк! От полицията в първо районно не вдигат телефоните!!! Явно, някои хора мислят, че с връзки в общината и полицията могат да си позволят всичко! Почуках на прозореца на охраната на Двореца да питам какво се случва, той не ме и погледна! Застанах да снимам племенницата ми пред колоните и нарочно изгасиха осветлението на украсата на целия дворец, за да не се събират хора и да чуят музиката от ресторанта! В каква държава живеем???? Моля, скъпи приятели, споделете тази публикация, за да стигне до повече хора и медии! Тази наглост трябва да придобие гласност и да има последствия за нарушителите, щом на местно ниво никой не иска да направи нищо! Община Перник Станислав Владимиров, с това ли искате да се прочуе Перник? Коледни базари няма да има, но цигански банкети може? Престъпници!“.

От общинската управа на града заявиха, че веднага след подаването на сигнала са позвънили в полицията. Оттам им отговорили, че ще изпратят хора на място. Предполага се, че се касае за частно парти. Оказа се, че телефонът на полицията е заврял от сигнали заради купона в Двореца. Много перничани са звънели, на някои не им е вдиган телефона, а на други им е обяснено, че съгласно заповедта на министъра са разрешени частните партита до 15 души.

Все пак полицейски служители са отишли на проверка в ресторант Двореца. Там са заварили около 5-6 човека и са казали на собственика да затваря. В Заповедта за частичен локдаун на здравния министър Костадин Ангелов се казва:„Не се допуска организирането и провеждането на събирания и тържества от частен характер (сватби, кръщенета, погребения и други) с присъствие на повече от 15 човека.” „Преустановяват се посещенията във всички заведения за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма. Допускат се само доставки или взимане на храна за дома и офиса.“.

">

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай