Отново насилие над медик, този път в Нова Загора

Полицията е задържала 19-годишен младеж за нападение над медицински служител във филиала за спешна медицинска помощ в Нова Загора

Отново насилие над медик, този път в Нова Загора | StandartNews.com

Полицията е задържала 19-годишен младеж за нападение над медицински служител във филиала за спешна медицинска помощ в Нова Загора.  Инцидентът е станал тази нощ малко след  полунощ, съобщи електронният сайт sliven.net. В спешния център от масивен инфаркт е починал 48-годишен мъж. При уведомяване на близките за смъртта на пациента, 19-годишният син на починалия се е нахвърлил с юмруци върху дежурния медицински специалист. Той е с наранявания по лицето, а младежът е задържан за 24 часа в районното управление на МВР в Нова Загора. По случая е образувано досъдебно производство за нанасяне на телесна повреда на длъжностно лице.
  Както вече бе съобщено, по инициатива на Асоциацията на специалистите по здравни грижи в страната започва едногодишна кампания срещу агресията над медицинските лица. В срещи и дискусии медици и пациенти ще търсят заедно пътя за изореняване на агресията над хората, които се грижат за нашето здраве.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай