„Осем стъпки към безкрая на джаза!”

„Осем стъпки към безкрая на джаза!” - под това мото от 6 до 8 юни ще се проведе Осмото издание на "Джаз форум Стара Загора".

„Осем стъпки към безкрая на джаза!” | StandartNews.com

 „Осем стъпки към безкрая на джаза!” - под това мото от 6 до 8 юни ще се проведе Осмото издание на "Джаз форум Стара Загора". Концертите ще бъдат по традиция на откритата сцена в античния комплекс „Августа Траяна“ в  Града на липите. Официалният старт ще бъде предшестван от детската програма „Джаз за деца", амбициозна инициатива на артистичния директор на феста Венцислав Благоев за запалване на най-малките с "музиката за душата". Детският джаз ще се вихри в централния градски парк „Пети октомври" на 3,4, и 5 юни. 
"И тази година Джаз форумът ще предложи богата и вълнуваща програма със звезди на джаз-музиката от Франция, Австрия, САЩ, Италия, Германия и разбира се български музиканти, концертиращи по света", сподели Венцислав Благоев. Откриването  е на 6 юни с концерт на френската формация Пиер Маркюс-квартет със специалното участие на Батист Ербан и Balkan Fusion Band и на кавалджията Недялко Недялков, който ще изпълни джаз-фолк.
 Интересни прояви предлага и съпътстващата програма на форума, като лекторията на Светослав Николов от Jazz FM Radio.
Входът за  всички събития е свободен, благодарение на подкрепата на община Стара Загора и меценати-фенове на джаза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай