Четвъртък,

Червена лампа! Опасност от наводнения

От: Мартина Суботинова -
136
Червена лампа! Опасност от наводнения
A
A
A

Проливните валежи през последните дни създават опасност от разливи по големите реки у нас, показва справка в хидрометеорологичния бюлетин на НИМХ, предаде Нова.

В следващите часове вероятност от поройни наводнения има по водосборите на реките Искър, Янтра, Русенски Лом и Суха река. По-голям е рискът от разливи по средното и долното течение на Марица, реките Тунджа и Арда, и техните притоци.

Марица има вероятност да премине червения праг за предупреждение при Харманли на 12 срещу 13 януари и при Свиленград на 13 януари. Тунджа ще премине оранжевия праг при Елхово. Черна река ще прескочи жълтия праг в Смолян, а река Маданска – при Мадан.

Значителни повишения на нивата се очакват и за реките Струма и Места в Югозападна България – поройни наводнения са възможни по теченията и притоците им.

Междувременно за 11 януари валежите отново ще са значителни в цялата страна. В областите Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас е в сила оранжев код с очаквани до 50 литра на квадратен метър валежи за денонощието.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията