Започна международния турнир по художествена гимнастика

Спортен клуб „Импала“ отбелязва 30 години от създаването си

Започна международния турнир по художествена гимнастика | StandartNews.com

С награждаване на най-малките грации в Общинската зала „Стара Загора“ официално бе открит XX Международен турнир по художествена гимнастика за Купа Импала. Гост на събитието, за да поздрави участници, треньори и организатори бе кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

„Пожелавам на клуба да продължава да се развива по този успешен начин, да бъдете здрави и винаги толкова устремени, да бъдете успешни и да направите така, че да имате много национални състезатели, прославящи Стара Загора. Дерзайте!“, откри турнира кметът Живко Тодоров. В знак на признателност за подкрепата през годините, президентът на СК „Импала“ Петя Петкова връчи специален приз за благодарност на кмета на общината.

Освен XX юбилеен международен турнир, спортен клуб „Импала“ отбелязват и 30 години от създаването си. Те получиха специален поздрав от спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“, гр. Сливен – балансова комбинация представена от състезателките Мартина, Добромира и Велина, които са част от Националния отбор по акробатика и ще представят България през октомври на Европейското първенство във Варна.

Част от официалните гости на събитието бяха още зам.-кметът на Стара Загора Надежда Чакърова, началникът на отдел „Спортни дейности“ Петко Крумов, председателят на ПК по „Спорт и младежки дейности“ към ОбС Георги Господинов, главен съдия на турнира Валя Маркова, представители на Ротари клуб Стара Загора-Берое и Инър Уел Клуб Стара Загора-Берое и др.

Турнирът се провежда три дни от 25 до 27 август и в него участват стотици състезателки от различни възрасти. Той е част от официалния календар на Българската федерация по художествена гимнастика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай